r
Nosalty Logó

Szaftos mustáros karaj

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szaftos mustáros karaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 441 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 883 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 150 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 441 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2003.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 883 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat kiklopfoljuk, majd a szeletekhez 1-1 gerezd fokhagymát megtisztítunk, megroppantunk, és feldarabolunk, és a hússzeletek egyik oldalába szépen bemasszírozzuk, belenyomkodjuk. Ezután a szeletek mindkét oldalát ízlés szerint megkenjük mustárral, sózzuk, borsozzuk. Célszerű, ezt az egész műveletsort egy picit hamarabb elvégezni, és a húsokat kicsit félretenni a hűtőbe, hogy átvegyék az ízeket, de nem kötelező (én kb 3/4 órát "pihentettem" őket).
  2. A császárszalonnát 0,5-1 centi vastagságú csíkokra vágjuk, én 4 ilyen csíkot csináltam, minden szelet húshoz passzolt egy szalonnadarab. A tetejüket beirdaljuk. Egy olyan serpenyőt teszünk a tűzhelyre, aminek kicsit magasabb pereme van, beledobjuk a szalonnákat, és elkezdjük közepes lángon sütni őket, hogy a zsírjuk kisüljön, és szépen megpiruljanak.
  3. Ha ez kész, kivesszük a szalonnákat, félretesszük. Ha nem sült volna ki elég zsír, egy kevéske zsiradékkal pótoljuk.
  4. Ezután a húsok mindkét oldalát meghintjük liszttel, majd először a fokhagymás felükkel fölfelé a forró zsiradékba dobjuk őket. Ez azért fontos, mert ha egyből a fokhagymás felüket kezdjük sütni, mire a hússütés végére érünk, a fokhagymadarabok megégnek, és megkeserednek. Ha a fokhagymamentes oldal már lepirulgatott, fordítunk egyet a húsokon, majd ha a másik oldal is kész, a húsokat is kivesszük.
  5. A lángot egészen kicsire visszavesszük, és a serpenyőbe öntjük a félkörökre vágott hagymát és a felkarikázott paprikát. Löttyintünk alá egy nagyon kevés vizet, és szépen felkaparjuk az edény aljához tapadt pörzsanyagot, elkevergetjük. Meghintjük a köménnyel, elkeverjük, majd ezen a kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk az "alapot".
  6. Mikor ezzel megvagyunk, visszatesszük a hús- és szalonnaszeleteket, beletesszük a paprikakrémet (ízlés szerint, ki mennyire szereti a csípőset), szintén ízlés szerint még egy kis mustárt, a fűszerpaprikát, valamint hozzáöntünk még kb. 1,5 deci vizet, és jól összeforgatjuk az egészet. (Ha úgy találjuk, sózhatjuk is, de vigyázni kell, jómagam belefutottam abba a hibába, hogy nem vettem figyelembe, hogy nem csak a hús sós, hanem a paprikakrém is jócskán, valamint a mustár is, és a végeredmény egy picikét sós lett, szóval csak óvatosan!)
  7. A lángot ismét feljebb vesszük, fedő alatt főzzük, ha esetleg kellene még, pótoljuk a vizet. Mikor már a húsok szépen megpuhultak, levehetjük a fedőt, és kevergetve, nehogy odakapja az alját megvárjuk, míg a szaft besűrűsödik.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 131
  • Össznézettség: 45483
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mivel untam már a csirkét, és amúgy is szeretek veszélyesen élni, ezért amint megtudtam, hogy a vörös hús instant rákot okozhat, azonnal vettem a közértben szeletelt sertéskarajt, hogy összedobjak belőle valami finom, omlós, szaftos húst vacsorára.

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Na vegre valaki aki nem finnyaskodik egy kis karaj lattan!Udv.minden veszelyesen elonek!Hajra a jo kaja kedveloinek Ud. Kata.

Törölt felhasználó

Kedves Kata! Örülök, hogy hasonlóan látjuk a dolgot! :) Nem rossz dolog az a csirke, na de azért a hús szó ne jelentsen egyet kizárólag vele semmiképpen! Üdv, Marci

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek