Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-zelleres édesburgonya-leves

Almás-zelleres édesburgonya-leves
Almás-zelleres édesburgonya-leves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csípős-fűszeresen túl, kipróbáltam egy teljesen más ízvilágú krémlevest is édesburgonyából. Így született ez a verzió, almával és zellerrel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesburgonyát  meghámozzuk, húsát kisebb, közel egyforma darabokra vágjuk, fóliával bélelt tepsire tesszük.
  2. 200 fokra előmelegített sütőben, lefóliázva kb. 20 perc alatt puhára sütjük.
  3. Közben a salottát egészen finomra vágjuk és az olajon megdinszteljük.
  4. Az almát meghámozzuk és apróra daraboljuk, a zellerszárat is felszeleteljük. Hozzáadjuk a hagymához, és puhára pároljuk.
  5. Felöntjük vízzel, beletesszük a sült édesburgonyadarabokat és felforraljuk a levest.
  6. A tűzről lehúzva botmixerrel vagy turmixban pépesítjük.
  7. Sózzuk, borsozzuk és belefacsarjuk a citrom levét.
  8. Egyet forralunk rajta és kész.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 267
elküldve: 9
receptkönyvben: 415
elkészítve: 21/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

édesburgonyaleves almával és zellerrel, almás-zelleres édesburgonya krémleves

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viggostar
viggostar Mon, 2011-03-14 20:07

Édesburgonyát mindig a Match-ban szoktam venni. Egyébként olyan színe és íze van, mint a sütőtöknek. Én a vegyes párolt zöldségekbe (répa, brokkoli, édesburgonya) szoktam tenni.

EszterHun
EszterHun Fri, 2010-03-26 16:02

Sziasztok!
Nemrég elkészítettem ezt a levest, némi módosításokkal:
Mivel allergiás vagyok a zellerre, sárgarépával helyettesítettem, édesburgonyám sose volt, így "rendeset" használtam, salottahagyma - az meg nemtom azmiaz, ezért vöröshagyma került bele. Így is különleges ízű, nagyon finom leves lett belőle! Köszi Petra! :)
Üdv, Eszter

petra
Petra / petra Thu, 2009-10-08 19:29

Kedves Éva!
A Metroban gyakran szokott lenni, de láttam már többször pl. Intersparban is.
Üdv,
Petra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-10-08 16:50

Kedves Petra!

Sok helyen lehet olvasni receptet,ami édesburgonyával készül,mint pl. a Te levesed is.

Hol lehet vásárolni édesburgonyát? Eddig még sehol nem találkoztam vele.

Köszönöm a válaszodat. Éva

153
édesburgonya 300 g
alma 1 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
salottahagyma 1 db
víz 3 dl
citromlé 0.5 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint