r
Nosalty Logó

Zöldborsós-csirkés fusilli

Anyika39
Zöldborsós-csirkés fusilli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

767
Kalória
48.7g
Fehérje
108.2g
Szénhidrát
14g
Zsír
168.9g
Víz
81.5g
Koleszterin
9.7g
Élelmi rost
9g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 767 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3067 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1304.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    168.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2500 micro
Összesen 767 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5217 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    426 mg
  • Kálcium
    817 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    2576 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    432.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    675.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1485 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1829 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9998 micro
Összesen 3067 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    728 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk.
  2. Serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítjuk a zöldborsóval együtt. (Ha fagyasztott zöldborsót használunk, csak azután tesszük bele, mikor már a csirkét lepirítottuk.) Sózzuk, borsozzuk.
  3. Közben forrásban lévő sós vízben kifőzzük a fusillit, és hozzákeverjük a raguhoz. Kevés főzőlevet aláöntve összeforraljuk, és még forrón ráreszeljük a parmezánt.
  4. Ízlés szerint megszórhatjuk frissen vágott zsályával vagy petrezselyemmel is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Szívesen készítek el ételeket a Nők Lapjából. Elsősorban azokat, melyeket pár perc alatt össze lehet dobni. Ez is egy közülük.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek