r
Nosalty Logó

Zöldborsós-csirkés fusilli

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Anyika39
Zöldborsós-csirkés fusilli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 767 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3067 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1304.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    644 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2500 micro
Összesen 767 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5217 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    426 mg
  • Kálcium
    817 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    2576 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1485 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1829 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9998 micro
Összesen 3067 kcal
  • 14% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    728 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk.
  2. Serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítjuk a zöldborsóval együtt. (Ha fagyasztott zöldborsót használunk, csak azután tesszük bele, mikor már a csirkét lepirítottuk.) Sózzuk, borsozzuk.
  3. Közben forrásban lévő sós vízben kifőzzük a fusillit, és hozzákeverjük a raguhoz. Kevés főzőlevet aláöntve összeforraljuk, és még forrón ráreszeljük a parmezánt.
  4. Ízlés szerint megszórhatjuk frissen vágott zsályával vagy petrezselyemmel is.
  • Receptkönyvben: 305
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 30812
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 13.

Ajánló

Egyszerűsége miatt kezdő szakácsokon sem fog kifogni! Egyébként bárkinek ajánlom, akinek nincs sok ideje főzőcskézni. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós-csirkés fusilli
Anyika39 15 recept

Szívesen készítek el ételeket a Nők Lapjából. Elsősorban azokat, melyeket pár perc alatt össze lehet dobni. Ez is egy közülük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!