r
Nosalty Logó

Édes-savanyú sertésszűz

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Édes-savanyú sertésszűz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Alapanyagok

Édes-savanyú mártás

Pác

Összesen 270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Alapanyagok

Édes-savanyú mártás

Pác

Összesen 1079 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Alapanyagok

Édes-savanyú mártás

Pác

Összesen 50 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1658.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    430 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1262 micro
  • β-karotin
    4144 micro
  • β-crypt
    243 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6634.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1986 mg
  • Nátrium
    3472 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1720 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1632 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    567 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    339 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5048 micro
  • β-karotin
    16576 micro
  • β-crypt
    973 micro
  • Likopin
    13808 micro
  • Lut-zea
    1359 micro
Összesen 1079 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    232 micro
  • β-karotin
    761 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    634 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Alapanyagok

Édes-savanyú mártás

Pác

Elkészítés

Alapanyagok

  1. A húst hártyáitól megszabadítjuk, majd kisebb hasábokra vágjuk, a páchoz valókat összekeverjük, majd beleforgatjuk a húst, és kb. fél órára hidegre tesszük.
  2. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk.
  3. Egy wokban két evőkanál olajat hevítünk, rádobjuk a bepácolt húst, és kevergetve megpirítjuk benne, ezután kiszedjük egy tálra.
  4. Ezután újra olajat hevítünk, és pirítani kezdjük a zellert 1-2 percig, majd mehet bele a sárgarépa, rövid pirítás után a kétféle kaliforniai paprika, majd a felszeletelt gomba, folyamatosan magas hőfokon kevergetjük, a vége felé a kínai kel vastagabb fehér részét dobjuk bele.
  5. Mikor kellően megpuhultak a zöldségek, de még kissé roppanósak, visszatesszük a pirított húst, és kevergetve átmelegítjük benne, ezután hozzáadjuk a mártást, átforgatjuk, végül a kínai kell zöld levél része is mehet bele, jól átforrósítjuk, és készen is vagyunk. Főtt rizzsel tálaljuk.

Édes-savanyú mártás

  1. A mártáshoz valókat elkeverjük egy kis lábosban, majd kevergetve összeforraljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4034
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édes-savanyú sertésszűz
Katharosz 499 recept

Ez egy nagyon régi receptem, 1997-s magazinból való, akkoriban kezdtem el ismerkedni a kínai konyhával. Ezt az ételt azóta is jó néhányszor elkészítettem, mivel a kedvencek közé tartozik. A kínai konyhára jellemző a gyorsaság, gyakorlatilag az előkészítés után pillanatok alatt tálalhatjuk a finom, ízletes ételt.

Hozzávalók

Alapanyagok

Édes-savanyú mártás

Pác

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!