r
Nosalty Logó

Édes-savanyú sertésszűz

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Édes-savanyú sertésszűz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Alapanyagok

Édes-savanyú mártás

Pác

Összesen 270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Alapanyagok

Édes-savanyú mártás

Pác

Összesen 1079 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Alapanyagok

Édes-savanyú mártás

Pác

Összesen 50 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1658.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    868 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    430 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1262 micro
  • β-karotin
    4144 micro
  • β-crypt
    243 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6634.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1986 mg
  • Nátrium
    3472 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1720 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1632 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    567 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    339 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5048 micro
  • β-karotin
    16576 micro
  • β-crypt
    973 micro
  • Likopin
    13808 micro
  • Lut-zea
    1359 micro
Összesen 1079 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    232 micro
  • β-karotin
    761 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    634 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Alapanyagok

Édes-savanyú mártás

Pác

Elkészítés

Alapanyagok

  1. A húst hártyáitól megszabadítjuk, majd kisebb hasábokra vágjuk, a páchoz valókat összekeverjük, majd beleforgatjuk a húst, és kb. fél órára hidegre tesszük.
  2. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk.
  3. Egy wokban két evőkanál olajat hevítünk, rádobjuk a bepácolt húst, és kevergetve megpirítjuk benne, ezután kiszedjük egy tálra.
  4. Ezután újra olajat hevítünk, és pirítani kezdjük a zellert 1-2 percig, majd mehet bele a sárgarépa, rövid pirítás után a kétféle kaliforniai paprika, majd a felszeletelt gomba, folyamatosan magas hőfokon kevergetjük, a vége felé a kínai kel vastagabb fehér részét dobjuk bele.
  5. Mikor kellően megpuhultak a zöldségek, de még kissé roppanósak, visszatesszük a pirított húst, és kevergetve átmelegítjük benne, ezután hozzáadjuk a mártást, átforgatjuk, végül a kínai kell zöld levél része is mehet bele, jól átforrósítjuk, és készen is vagyunk. Főtt rizzsel tálaljuk.

Édes-savanyú mártás

  1. A mártáshoz valókat elkeverjük egy kis lábosban, majd kevergetve összeforraljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4115
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édes-savanyú sertésszűz
Katharosz 499 recept

Ez egy nagyon régi receptem, 1997-s magazinból való, akkoriban kezdtem el ismerkedni a kínai konyhával. Ezt az ételt azóta is jó néhányszor elkészítettem, mivel a kedvencek közé tartozik. A kínai konyhára jellemző a gyorsaság, gyakorlatilag az előkészítés után pillanatok alatt tálalhatjuk a finom, ízletes ételt.

Hozzávalók

Alapanyagok

Édes-savanyú mártás

Pác

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...