Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-savanyú sertésszűz

Édes-savanyú sertésszűz
Édes-savanyú sertésszűz
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon régi receptem, 1997-s magazinból való, akkoriban kezdtem el ismerkedni a kínai konyhával. Ezt az ételt azóta is jó néhányszor elkészítettem, mivel a kedvencek közé tartozik. A kínai konyhára jellemző a gyorsaság, gyakorlatilag az előkészítés után pillanatok alatt tálalhatjuk a finom, ízletes ételt.

hozzávalók / 4 adag

Pác

Alapanyagok

Édes-savanyú mártás

Szólj hozzá!

elkészítés

Alapanyagok

  1. A húst hártyáitól megszabadítjuk, majd kisebb hasábokra vágjuk, a páchoz valókat összekeverjük, majd beleforgatjuk a húst, és kb. fél órára hidegre tesszük.
  2. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk.
  3. Egy wokban két evőkanál olajat hevítünk, rádobjuk a bepácolt húst, és kevergetve megpirítjuk benne, ezután kiszedjük egy tálra.
  4. Ezután újra olajat hevítünk, és pirítani kezdjük a zellert 1-2 percig, majd mehet bele a sárgarépa, rövid pirítás után a kétféle kaliforniai paprika, majd a felszeletelt gomba, folyamatosan magas hőfokon kevergetjük, a vége felé a kínai kel vastagabb fehér részét dobjuk bele.
  5. Mikor kellően megpuhultak a zöldségek, de még kissé roppanósak, visszatesszük a pirított húst, és kevergetve átmelegítjük benne, ezután hozzáadjuk a mártást, átforgatjuk, végül a kínai kell zöld levél része is mehet bele, jól átforrósítjuk, és készen is vagyunk. Főtt rizzsel tálaljuk.

Édes-savanyú mártás

  1. A mártáshoz valókat elkeverjük egy kis lábosban, majd kevergetve összeforraljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 588
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai sertésszűz, édes-savanyú sertés csíkok

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

273
sertésszűz 50 dkg
kínai kel 50 dkg
zeller 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
gomba 10 dkg
piros kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
kukoricaliszt 1 csapott ek
szójaszósz 2 ek
porcukor 2 ek
vörösborecet 3 ek
narancslé 3 evőkanál
sűrített paradicsom 3 ek
fehérbor 3 ek
szójaszósz 3 ek
citromlé 1 ek
bors 0 ízlés szerint
gyömbérpor 0 ízlés szerint