r
Nosalty Logó

Édes-savanyú sertés 2.

NS
Édes-savanyú sertés 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1333
Kalória
40.5g
Fehérje
161.8g
Szénhidrát
59g
Zsír
294.4g
Víz
142.5g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
95.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1603.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    161.8 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    294.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    3842 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    4825 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    162.1 g

Zsír

  • Összesen
    236 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6414.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    2227 mg
  • Nátrium
    3120 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    647 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1177.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1604 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    96 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    794 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4989 micro
  • β-karotin
    15369 micro
  • β-crypt
    930 micro
  • Likopin
    19301 micro
  • Lut-zea
    971 micro
Összesen 5333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    826 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

  1. Vágjuk 2-3 cm-es csíkokra a sertéshúst.Tegyük a darabokat egy tálba a tojással, 75 g kukoricaliszttel, és annyi vízzel, hogy egy nagyon sűrű, ragadós masszát kapjunk. Jól forgassuk át, hogy minden oldalát bevonjon a massza.
  2. Melegítsünk fel egy wokot nagy lángon. Öntsük bele az olajat, és hevítsük forróra. Süssük a hagymát fonnyadásig. Dobjuk bele a paprikát, és azzal is süssük pár percet, majd a sárgarépát, a szójaszószt,a ketchupot,a balzsamecetet, a cukrot adjuk hozzá. Kevergessük kis lángon, amíg a cukor elolvad. Forraljuk fel, majd főzzük 3 percig.
  3. Keverjük össze a maradék lisztet 75 ml vízzel. Adjuk az édes-savanyú keverékhez. Főzzük lassú tűzön, amíg besűrűsödik, majd tegyük félre.
  4. Töltsük meg a wokot egynegyedéig olajjal. Hevítsük az olajat 180 fokra. Süssük a húst kisebb adagokban ropogósra és aranybarnára. Tegyük vissza az összes húsdarabot a wokba, és még egyszer süssük át egy kicsit.
  5. Szedjük ki fémszűrővel, csepegtessük le róla a felesleges zsíradékot, és adjuk a szószhoz. Jól keverjük öszze, és még egyszer forraljuk föl. Rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p

Volt még egy darab szűzpecsenyém, és nem tudtam, mit csináljak belőle. Előző nap hoztam a könyvtárból egy kínai szakácskönyvet. Nézegettem, letettem, megint nézegettem. Nem volt igazán bátorságom nekiállni. Én mindig megvettem készen ezt a szószt. Ez volt talán az egyetlen kész kaja, amiből mindig volt a szekrényemben. Nem lesz többet szükségem rá! Viszont ami a könyvben volt, abból nekem semmi nem volt itthon. Ezért kellett kitalálnom, átalakítanom a receptet. Olyan jól  sikerült,  legfeljebb még  tennék hozzá ananászt és édes káposztát kockára vágva. Majd legközelebb. Szerencsére mindenkinek nagyon ízlett.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek