r
Nosalty Logó

Ragacsos kínai csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Hankusz Sára
Ragacsos kínai csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bundázott csirke

Máz

Összesen 465 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bundázott csirke

Máz

Összesen 1859 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bundázott csirke

Máz

Összesen 140 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1218.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    145 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6031 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 465 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    726 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4875.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1600 mg
  • Nátrium
    2187 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.3 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    580 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    24124 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 1859 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1810 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

A bundázott csirke

Máz

Elkészítés

A bundázott csirke

  1. A csirkét felvágjuk kisebb darabokra és besózzuk. Egy tálban összeöntjük a lisztet, a keményítőt, a tojássárgáját, egy kis sót, a 2 ek olajat, a sütőport és annyi vizet, amennyit felvesz.
  2. A csirkedarabokat ebbe beleforgatjuk, majd a forró olajban aranybarnára sütjük őket.
  3. Ha kész a máz, mindegyik csirkét alaposan bekenjük vele. Jó étvágyat!

Máz

  1. A máz hozzávalóit egy edényben alaposan összekeverjük és az aranybarnára sült bundás csirkéket bekenjük vele.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 729
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 110
  • Össznézettség: 33989
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 14.

Ajánló

Rizzsel vagy kínai mungóbabcsírasalátával tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ragacsos kínai csirke
Hankusz Sára 142 recept

Amikor a kínai kifőzdékben járok, sokszor erre a szezámmagos húsra esik a választásom, hiszen nagyon finom az ízvilága. Ételallergiám miatt, gondoltam elkészítem otthon, így ebben az esetben búcsút mondtunk a tojásfehérjének, ami csak jól állt a fogásunknak.

Hozzávalók

A bundázott csirke

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek