Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes mazsolás molnárka Virág konyhájából

Édes mazsolás molnárka Virág konyhájából
Édes mazsolás molnárka Virág konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a kenyérsütővel együtt kaptam. Nagyon szeretem, mert egyszerű, nagyon finom. Kirándulásokra  a gyerekeknek szoktam sütni, mert édes tészta, viszont nincs töltelék ami kifolyna, nem esik darabokra két harapás után, nem romlik meg. Több napig is eláll (ha el nem fogy).  Kenyérgép nélkül még nem készítettem, de gondolom a menetrend ugyanaz, mint a többi kelt tészta esetén. A mazsolával nem szoktam a sípszóig várni, már az elején belerakom. Készítettem már kandírozott citrommal is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyérgép táljába először a folyós hozzávalókat kimérjük, összekeverjük. Erre rakjuk a lisztet, sót, cukrot, fűszereket, mazsolát. A közepébe mélyedést készítünk, ide az élesztőt.
  2. A dagasztóprogramot elindítjuk.
  3. A kész tésztát átgyúrjuk, éles késsel 8-12 db-ra  osztjuk. Kissé laposabb zsemléket készítünk.
  4. Sütés előtt a zsemlék tetejét késsel bevágjuk. A bevágás kivételével átkenjük a tejes-tojásos keverékkel.
  5. Kicsit még kelni hagyjuk. Kivajazott tepsiben sütjük kb. 30-40 percig
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 722
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Virág76

Mióta szakács: 2012.01.03.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: bagel, briós, édes leveles, croissant, zsemle, burek, hamburger-buci, kifli, perec, pita

egyéb elnevezések

mazsolás molnárka, édes zsemle, molnárka házilag

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csahebo
csahebo Wed, 2012-10-17 23:44

Kedves Virág76!

ISTENI lett (csupa nagybetűkkel)! A receptet már terjesztem :)
Annyit változtattam csupán, hogy mivel nem maradt tojásom a tetejére, így langyos tejjel kentem meg és 1 csipet kristálycukorral szórtam meg. És sütőpapír híján muffinpapírokba tettem, de nem muffinsütőbe, hanem csak gy simán a gáztepsire. Pont ráfér a 12.Nagyon-nagyon finom!!! Egy baja van, hogy felfaltuk az összeset :(. Így holnap újragyártom.

Virág76
Virág76 / Virág76 Thu, 2012-10-18 10:39

Szia!
Örülök,hogy sikere volt. Közben eszembe jutott valami.Még nem próbáltam,de legalább egy próbát megér: a tetejét fahéjas ( mézeskalács fűszeres) porcukorral megkenni.Akár sütés előtt,vagy utána.Kicsi vízzel szoktam kikeverni,és bevonatként használom sütiken.Sőt,biztosan finom aszalt szilvával is.Ez a muffin sütőről jutott eszembe. Lehet,hogy adventkor kipróbálom sütőben.Végülis pont ezért jó a recept,hogy lehet variálni.Neked is jó sütögetést a továbbiakban is,ha van ötleted szívesen fogadom! Szép napot kívánok: Virág

csahebo
csahebo Fri, 2012-10-19 23:07

Szia!

Ígérem kipróbálom mindkettőt. Esetleg szárított vörösáfonya? Jó hétvégét! Üdv! Helga

693
tej 200 ml
vaj 45 g
cukor 45 g
tojás 1 db
finomliszt 450 g
1 tk
fahéj 1 tk
szerecsendió 0.25 tk
mazsola 120 g
instant élesztő 1 kávéskanál
tojás 1 db
tej 2 ek