r
Nosalty Logó

Szilveszteri, szerencsés malacpofik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Elementsaqua
Szilveszteri, szerencsés malacpofik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Díszítéshez

Összesen 339 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Díszítéshez

Összesen 3394 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Díszítéshez

Összesen 268 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 339 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    151.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2266.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.3 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1459 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 3394 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 268 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, öklünkkel kis mélyedést nyomunk a közepébe. Ebbe öntjük a langyos, enyhén cukros tejben felfuttatott élesztőt. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tejet és a többi cukrot, az olvasztott margarint és a három tojást. Addig gyúrjuk, amíg könnyű tészta lesz belőle, amit lisztezett gyúrólapon cipó alakúra formázunk. Letakarjuk, s hagyjuk hadd keljen kétszeresére.
  2. Kb. 40 perc alatt kel meg, ez elég arra is, hogy 20 cédulát (ahány főre sütjük) és tréfás jókívánságokat rajzoljunk rá. (Lehet lóhere, kéményseprő, pénz stb.) Vigyázat, nehogy mérgező tintát használj! Ételfesték a legjobb.
  3. Közepesen forróra melegítjük a sütőt, alaposan átgyúrjuk a tésztát, amiből három eltérő szélességű, de egyforma hosszúságú rudakat (6, 4 és 2 cm átmérőjűek legyenek) formázunk. Ezután mindegyiket szeljük fel 10 vagy 20 kisebb, egyenlő darabra. A vastag hengerből lesz a malac pofija, a kisebből az orra, a harmadikból a két fül.
  4. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, formázzuk meg a fejet a legvastagabb átmérőből, oldalát kézzel kissé domborúra egyengetjük Ezekre tesszük a cédulát, majd erre ültetjük rá a közepes hengerből készülő orrot, úgy tegyük rá, hogy takarja a meglepetést. Nyomkodjuk rá kissé a fejre, gyufával vagy hurkapálcával orrlyukakat alakítunk ki, melyekbe alufóliából készült kis golyót nyomunk, hogy sütés után is megmaradjon a lyuk, természetesen ezt kivesszük sütés után! A két fület a legkisebb mérető rúdból formázzuk meg, és nyomjuk rá egyik és másik oldalra is. A malacka szemei mazsolásból lesznek, nyomjuk bele az orr felé.
  5. Egy tojássárgáját egy kis tejjel keverjük el, kenőtollal vagy ecsettel lekenjük vele a malacpofikat. Ez segít egymáshoz ragadnia az alkatrészeknek, és szép pirosra is sülnek ezáltal a kis malacaink. Az előmelegített (180 C) légkeveréses sütőben 165 C fokon mintegy 20 perc alatt elkészül. Amikor elkészül, egy kis csavarással vegyük ki az alufóliagolyókat az orrból. A mazsolákat is cseréljük le frissre.
  6. Jó mulatást a boncoláshoz, majd jó étvágyat az elfogyasztásához.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 329
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 07.

Ajánló

Szilveszterkor remek meglepi, a gyerekek is imádják.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szilveszteri, szerencsés malacpofik
Elementsaqua 12 recept

Minden szilveszterkor elkészítjük ezeket a kis malacpofikat. Szerencsét hoznak és vidámságot, ráadásul finom is.

Hozzászólások

Hozzávalók

Tésztához

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?