Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilveszteri, szerencsés malacpofik

Szilveszteri, szerencsés malacpofik
Szilveszteri, szerencsés malacpofik
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden szilveszterkor elkészítjük ezeket a kis malacpofikat. Szerencsét hoznak és vidámságot, ráadásul finom is.

hozzávalók / 10 adag

Tésztához

Díszítéshez

ajánlat

Szilveszterkor remek meglepi, a gyerekek is imádják.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, öklünkkel kis mélyedést nyomunk a közepébe. Ebbe öntjük a langyos, enyhén cukros tejben felfuttatott élesztőt. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tejet és a többi cukrot, az olvasztott margarint és a három tojást. Addig gyúrjuk, amíg könnyű tészta lesz belőle, amit lisztezett gyúrólapon cipó alakúra formázunk. Letakarjuk, s hagyjuk hadd keljen kétszeresére.
  2. Kb. 40 perc alatt kel meg, ez elég arra is, hogy 20 cédulát (ahány főre sütjük) és tréfás jókívánságokat rajzoljunk rá. (Lehet lóhere, kéményseprő, pénz stb.) Vigyázat, nehogy mérgező tintát használj! Ételfesték a legjobb.
  3. Közepesen forróra melegítjük a sütőt, alaposan átgyúrjuk a tésztát, amiből három eltérő szélességű, de egyforma hosszúságú rudakat (6, 4 és 2 cm átmérőjűek legyenek) formázunk. Ezután mindegyiket szeljük fel 10 vagy 20 kisebb, egyenlő darabra. A vastag hengerből lesz a malac pofija, a kisebből az orra, a harmadikból a két fül.
  4. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, formázzuk meg a fejet a legvastagabb átmérőből, oldalát kézzel kissé domborúra egyengetjük Ezekre tesszük a cédulát, majd erre ültetjük rá a közepes hengerből készülő orrot, úgy tegyük rá, hogy takarja a meglepetést. Nyomkodjuk rá kissé a fejre, gyufával vagy hurkapálcával orrlyukakat alakítunk ki, melyekbe alufóliából készült kis golyót nyomunk, hogy sütés után is megmaradjon a lyuk, természetesen ezt kivesszük sütés után! A két fület a legkisebb mérető rúdból formázzuk meg, és nyomjuk rá egyik és másik oldalra is. A malacka szemei mazsolásból lesznek, nyomjuk bele az orr felé.
  5. Egy tojássárgáját egy kis tejjel keverjük el, kenőtollal vagy ecsettel lekenjük vele a malacpofikat. Ez segít egymáshoz ragadnia az alkatrészeknek, és szép pirosra is sülnek ezáltal a kis malacaink. Az előmelegített (180 C) légkeveréses sütőben 165 C fokon mintegy 20 perc alatt elkészül. Amikor elkészül, egy kis csavarással vegyük ki az alufóliagolyókat az orrból. A mazsolákat is cseréljük le frissre.
  6. Jó mulatást a boncoláshoz, majd jó étvágyat az elfogyasztásához.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 262
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Elementsaqua

Mióta szakács: 2018.03.18.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
alkalom: szilveszter
adag: 10 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: pita, perec, zsemle, kifli, édes leveles, hamburger-buci, croissant, bagel, briós, burek

egyéb elnevezések

kelt malacka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

339
finomliszt 25 dkg
tej 2 dl
cukor 15 dkg
friss élesztő 3 dkg
tej 1.5 dl
sütőmargarin 15 dkg
tojás 3 db
mazsola 10 dkg
tojássárgája 1 db
tej 0.5 dl