r
Nosalty Logó

Édes habos ribizlilepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Virág76
Édes habos ribizlilepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír

süti

tojáshab

Összesen 404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír

süti

tojáshab

Összesen 3220 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír

süti

tojáshab

Összesen 227 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.4 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    932 micro
Összesen 3220 kcal
  • 4% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

süti

tojáshab

Elkészítés

süti

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a három tojássárgát 3 ek forró vízzel habosra keverjük. Apránként hozzákeverjük a kétféle cukrot, a vajat és a tejet. Majd végül a sütőporral összekevert lisztet.
  2. Jól kivajazunk egy tepsit, és egy kenőkanál segítségével elsimítjuk benne a tésztát. Nem kell megijedni, sűrű, kicsit nehezen lehet elosztani a tepsiben.
  3. Előmelegített sütőben kb. 15 percig elősütjük. Ez idő alatt előkészítjük a ribizlit, jól megmossuk, lecsipkedjük a száráról, lecsöpögtetjük.
  4. A három tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd a cukrot folyamatosan hozzákeverjük. Végül a habos masszába beleforgatjuk a ribizlit (vagy a választott gyümölcsöt).
  5. Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből (na itt jött nekem a kis meglepetés), érdemes tűpróbázni, mert a habos masszát rá kell teríteni az elősütött tésztára, és én mire elsimítottam volna, kicsit megemelkedett a sütemény széle. Tehát a habot szép egyenletesen rákenjük a tésztára, és visszatesszük a sütőbe még kb. 15-20 percre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30 x 30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5009
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 10.

Ajánló

Mindenképpen ajánlom ezt a süteményt azoknak, akik szeretik az édes-savanyú ízkombinációt. Nagyon kellemes, könnyű desszert.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édes habos ribizlilepény
Virág76 35 recept

Valamikor régen még anyukám sütötte többször is. Aztán elköltöztem otthonról, a könyv velem jött (így Ő nem sütötte), viszont én sem. :)  Most a három pici ribizlibokorról összejött egy adagnyi bogyó, így gondoltam, előkeresem a receptet. Menet közben némi fennakadás történt, de a végeredményen nem látszik. Ízre annyira finom lett, hogy lényegében a kétharmada elfogyott ebéd után.

Hozzávalók

süti

tojáshab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!