Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes habos ribizlilepény

Édes habos ribizlilepény
Édes habos ribizlilepény
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamikor régen még anyukám sütötte többször is. Aztán elköltöztem otthonról, a könyv velem jött (így Ő nem sütötte), viszont én sem. :)  Most a három pici ribizlibokorról összejött egy adagnyi bogyó, így gondoltam, előkeresem a receptet. Menet közben némi fennakadás történt, de a végeredményen nem látszik. Ízre annyira finom lett, hogy lényegében a kétharmada elfogyott ebéd után.

hozzávalók / 8 adag

süti

tojáshab

ajánlat

Mindenképpen ajánlom ezt a süteményt azoknak, akik szeretik az édes-savanyú ízkombinációt. Nagyon kellemes, könnyű desszert.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a három tojássárgát 3 ek forró vízzel habosra keverjük. Apránként hozzákeverjük a kétféle cukrot, a vajat és a tejet. Majd végül a sütőporral összekevert lisztet.
  2. Jól kivajazunk egy tepsit, és egy kenőkanál segítségével elsimítjuk benne a tésztát. Nem kell megijedni, sűrű, kicsit nehezen lehet elosztani a tepsiben.
  3. Előmelegített sütőben kb. 15 percig elősütjük. Ez idő alatt előkészítjük a ribizlit, jól megmossuk, lecsipkedjük a száráról, lecsöpögtetjük.
  4. A három tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd a cukrot folyamatosan hozzákeverjük. Végül a habos masszába beleforgatjuk a ribizlit (vagy a választott gyümölcsöt).
  5. Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből (na itt jött nekem a kis meglepetés), érdemes tűpróbázni, mert a habos masszát rá kell teríteni az elősütött tésztára, és én mire elsimítottam volna, kicsit megemelkedett a sütemény széle. Tehát a habot szép egyenletesen rákenjük a tésztára, és visszatesszük a sütőbe még kb. 15-20 percre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30 x 30 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 826
elküldve: 1
receptkönyvben: 89
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Virág76

Mióta szakács: 2012.01.03.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

ribizlihabos süti, tojáshabos ribizlis süti, édes tojáshabos ribizlis

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kandro
Kandro Sun, 2019-07-14 23:08

Szia, ma elkészítettem a sütit, sok ribizlim volt itthon, megmentettél. Annyira finom lett, hogy alig bírtam abbahagyni.. gondoltam, holnap viszek valakinek, de nem biztos, hogy marad :-D Köszönöm a szuper receptet!

Lovasfej
Lovasfej Sat, 2016-06-11 08:25

Kedves Virág! Nagyon tetszik a recepted, ma tervezem elkészíteni, csak gyanúsan soknak tűnik a sütőpor mennyisége. Tényleg öt teáskanálnyi kell bele? Előre is köszönöm válaszod.

Virág76
Virág76 / Virág76 Sat, 2016-06-11 12:34

Köszönöm, hogy szóltál! A könyv alapján kettő teáskanál kell bele. Mivel én tavaly készítettem, így már nem tudom, nem emeltem-e a mennyiségen. Bár valószínűleg nem. Javítottam is. És azt hiszem hamarosan újra elkészítem én is ! Remélem ízleni fog Nektek! :)

Lovasfej
Lovasfej Mon, 2016-06-13 09:55

Köszönöm a gyors választ. megcsináltam, nagyon jó recept :) Hatalmas sikere volt, pillanatok alatt elkapkodták. Biztosan el fogom még készíteni.

barsonykriszti
barsonykriszti Mon, 2015-10-26 18:14

Egyszerűen isteni finom!!
Igaz, én mirelit málnából készítettem és így is tökéletes lett. Nem lehet abbahagyni az evését!
Köszönöm a receptet!

Virág76
Virág76 / Virág76 Wed, 2015-07-29 10:14

De örülök!!! Nálunk másnak nem jutott :) De már többen jelezték, hogy süthetnék nekik :)

Ricordi
Ricordi / Ricordi Wed, 2015-07-29 08:38

Nagyon-nagyon-nagyon finom! Nagy sikert aratott otthon és még a kollégáknak is jutott, már kérték is a receptjét! :)

404
tojássárgája 3 db
víz 3 evőkanál
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 ek
vaj 5 dkg
tej 5 ek
finomliszt 25 dkg
sütőpor 2 teáskanál
1 csipet
cukor 20 dkg
tojásfehérje 3 db
piros ribizli 50 dkg