r
Nosalty Logó

Habos gesztenyés piskóta

NS
Habos gesztenyés piskóta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

1014
Kalória
18.4g
Fehérje
123.1g
Szénhidrát
48.9g
Zsír
133.8g
Víz
427.3g
Koleszterin
981.8mg
Élelmi rost
67.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1014 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4059 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 218 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1102.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    133.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 1014 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    195.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4411.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1428 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    1596 mg
  • Nátrium
    1144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    492.4 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    535.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1857 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    361 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    996 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1828 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1438 micro
Összesen 4059 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a krém alapját, a cukrászkrémet. A tejet feltesszük melegedni, közben a tojássárgáját először habosra keverjük a cukorral, majd a lisztet is hozzáadjuk. Ha már meleg a tej, pár kanállal adunk a tojásos keverékhez, majd a keveréket elkeverjük a tejbe. Visszatesszük a gázra és puding sűrűségig főzzük. Hagyjuk kihűlni.
  2. Elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük. Majd a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a vizet (érdemes először kanállal összekavarni és csak utána robotgéppel). Majd kis adagokban hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot. Sütőpapírral bélelt, vagy vajazott lisztezett tepsibe öntjük és mehet a sütőbe. Ha kész, hagyjuk hűlni.
  3. Robotgéppel összedolgozzuk a cukrászkrémet, a gesztenyemasszát és a habfixálót. Félretesszük.
  4. A habtejszínhez adunk porcukrot és a két habfixálót, majd kemény habbá verjük. Ha nem elég kemény a hab, nyugodtan adjuk hozzá a harmadik habfixálót is, de csak apránkét szórjuk bele.
  5. A piskótára halmozzuk a gesztenyés krémet, ügyelve arra, hogy a tészta legszélére ne tegyünk. Majd ráhalmozzuk a tejszínhabot. Hűtőbe tesszük. Kb. 30 perc és már fogyaszthatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Valami habos és gesztenyés sütire vágytam :-) Nah, ez habos is és gesztenyés is lett :-D

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...