r
Nosalty Logó

Semla vagy fastlagsbulle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Semla vagy fastlagsbulle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 339 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4076 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 262 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 339 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    208.7 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4429.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1019 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1132 mg
  • Nátrium
    1818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.2 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1535 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1509 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 4076 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 262 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk kb. 10 perc alatt. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a maradék tejet, majd az egészet összegyúrjuk a száraz hozzávalókkal (liszt, só, cukor, őrölt kardamom vagy fahéj) és a feljött élesztővel. Meleg helyen 45 percet kelesztjük, majd ismételten átgyúrva kis gombócokat formálunk belőlük (12 darab lesz).
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket távol egymástól, és letakarva még 30 percet kelesztjük.
  3. Végül elő­melegítjük a sütőt kb. 210 fokra, a bucik tetejét megkenjük tojással, és 10 perc alatt készre sütjük. Ezt követően rácsra helyezzük őket, és hagyjuk kihűlni.
  4. A krémhez a mandulát egészen finomra aprítjuk, majd összekeverjük a cukorral, tejjel és a félbevágott bucik kiszedett belsejével. Ezzel a krémmel megtöltjük a sütiket. A tejszínt, esetemben cukrászhabot felverjük, és ezt is rátesszük a mandulakrémre.
  5. Utolsó lépésben visszahelyezzük a bucik tetejét, majd az egészet meghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 26913
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 25.

Receptkategóriák

A svédek nagy kedvence, és most már a miénk is. Egy egyszerű, fűszeres, kelt tészta mandulakrémmel, sok habbal a tetején és végül meghintve kevés porcukorral.

Hozzászólások

Gabys

.

Éva-Anyóca

de finomság, látványos, és biztosan finom is :)

gizke

és 60 dkg liszt...???????????,,

Törölt felhasználó

Kedves gizke, elegend? lesz kb. 42 dkg liszt is!

Törölt felhasználó

Ma megakartam sütni ezt a finomnak lászó sütikét, azonban ledöbbentem a liszt mennyiségén. 7 dl, ez furcsa, Gizike az el?z? hozzászóló, 60 dkg lisztet ajánl, vagy kérdez, de ezt soknak találtam, ugyhogy elhalasztottam ennek a süteménynek az elkészitését. De azért szeretném tudni, hogy végülis mennyi liszt kell.

Zúza

Bocsánat, hogy idepiszkítok, de ne legyetek rosszul a ledöbbenést?l! :) Annyi liszt kell, amennyit megadott a beküld?je, vagyis 7 dl. Fogtok egy 1 dl-es poharat, és kimértek 7-szer 1 dl-nyi lisztet. Ennyi. Egyébként 1 dl liszt kb 6 dkg-ot nyom. Tehát 7 dl = kb. 42 dkg liszt

Törölt felhasználó

Köszönöm Zúza a besegítést én sem írhattam volna pontosabban :)

Törölt felhasználó

Ne haragudj, hogy csak most írok, remélem még nem kés?. Kb. 1dl liszt 6 dkg-nak felel meg, ahogyan "Zúza" helyesen írta, tehát összesen 42dkg lisztre lesz szükséged. Bízok benne, hogy így már sikerül elkészítened :)

Éva házias konyhája

Szia Somos 42 A recept leirása jo.Utána néztem Svédországban igy mérik az adalék anyagokat. A közeli jövöben én is megsütöm.Köszönöm kedves Bori,hogy megosztottad velünk.

Törölt felhasználó

Szívesen :)

Hasibecker

Kedves Bori! Fél órája lettem kész ezzel a mutatós és szerintünk nagyon finom sütivel. A tésztájához (nekem) több lisztet kellett tennem 7 dl-nél, mert nagyon ragadt. Mandula hiányában dióval csináltam és tej helyett házi készítés? baracklekvárt tettem hozzá, így nem teljesen a Svédek kedvence lett, de nekünk így is nagyon ízlik. A férjem mondta, hogy legközelebb túró töltelékkel készítsem. Köszönöm, hogy megosztottad ezt a remek sokféle krémmel variálható receptet. Ajánlom elkészítését minden sütni szeret? konyhatündérnek. Üdvözöllek: Marika

Törölt felhasználó

Kedves Marika, örülök, hogy kipróbáltad a receptet, bár a változtatásokkal lassan egy újabb édesség születik. De tetszik, hogy ilyen kreatívan állsz az alapanyagokhoz, biztosan így is nagyon finom volt :)

Lilapipacs

Kedves Bori! Elkészítettem, biztosítalak róla, hogy nem csak a svédek kedvence. :-) Üdvözlettel: G.

Wendy

Bori, Ez a recept szuper. Már másodszorra készítettem el. El?ször (véletlenül) 3,5 dltejjel készítettem, de úgy is jó lett, bár kicst lágy volt a tésztája. Aztán elkészítettem 2,5 dl tejjel és a 420 g liszttel is, így pedig igazán szuper állaga lett és az eredmény is kiváló. Nekem a tölteték kicist furcsa, így másodjára töltelék nélkül készítettem, mandulalapocskákat rászórva. Szuper, köszi! Wendy

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek