r
Nosalty Logó

Édes, francia bundás kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Édes, francia bundás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1410 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1692 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.5 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 1410 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    199.5 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    948 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6768 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    1803 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1327 mg
  • Nátrium
    2967 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    801.9 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    633 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1206 micro
  • Kolin:
    749 mg
  • Retinol - A vitamin:
    618 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1285 micro
Összesen 5634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a tojást, a tejet, a fahéjat, a lisztet, a porcukrot és a vaníliát. A kalácsot vágjuk vastag szeletekre.
  2. Tegyünk egyszerre 2 szelet kenyeret a tojásos keverékbe, mindkét oldalukat nyomkodjuk bele, és hagyjuk benne ázni picit. Nem baj, ha elázik, pont az a lényeg, hogy jól átitassuk.
  3. Közben egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepesen alacsony fokozaton melegítsünk fel egy kis darab vajat. Miután megolvadt, tegyük rá a beáztatott kalácsokat, és süssük aranybarnára, oldalanként 2-3 percig. Amíg az első adag sül, áztassuk be a következő adagnyi kalácsszeletet.
  4. Ezt ismételjük meg a maradék kaláccsal és vajjal, amíg elfogy.
  5. Melegen, ízlés szerint tálaljuk: bogyós gyümölcsökkel, porcukorral meghintve, juharsziruppal vagy mézzel meglocsolva.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 1368
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 03.

Ajánló

Tálaljuk gyümölcsökkel, vaníliafagyival, karamellszósszal, csokiöntettel, vagy amit csak megkívánunk mellé.

Receptkategóriák

Mindannyian tudjuk, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Na de találni olyan finomságot, amit az egész család egyaránt szeret...az egy másik történet. Viszont ez a francia bundás kenyér még a legválogatósabbnak is elnyeri a tetszését. Klasszikus, szaftos és puha, és elég egyszerű ahhoz, hogy hétköznapokon is felszolgáljuk, de egy ráérős villásreggeli menüjéhez is tökéletesen passzol. Szuper könnyű (ígérjük!) elkészítéséhez mindössze pár perc szükséges, így akár egy zsúfoltabb napon is királyi reggeli kerülhet az asztalunkra. Hétköznapi összetevőkre lesz szükségünk: tejre, tojásra, fahéjra és vaníliára. A receptünk alapja szikkadt kalács, de bármilyen kenyeret használhatunk, ami éppen kéznél van. A legjobb, ha vastag kenyérszeleteket vágjuk, hogy felszívják az összes édes-fűszeres keveréket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek