r
Nosalty Logó

Édes, francia bundás kenyér

Nosalty
Édes, francia bundás kenyér
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1410
Kalória
35.8g
Fehérje
200.5g
Szénhidrát
49.9g
Zsír
138.8g
Víz
236.9g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
80.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1410 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1692 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    200.5 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    138.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 1410 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    199.5 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    948 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6768 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    1803 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1327 mg
  • Nátrium
    2967 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    801.9 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    555.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    633 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1206 micro
  • Kolin:
    749 mg
  • Retinol - A vitamin:
    618 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1285 micro
Összesen 5634 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a tojást, a tejet, a fahéjat, a lisztet, a porcukrot és a vaníliát. A kalácsot vágjuk vastag szeletekre.
  2. Tegyünk egyszerre 2 szelet kenyeret a tojásos keverékbe, mindkét oldalukat nyomkodjuk bele, és hagyjuk benne ázni picit. Nem baj, ha elázik, pont az a lényeg, hogy jól átitassuk.
  3. Közben egy nagy, tapadásmentes serpenyőben közepesen alacsony fokozaton melegítsünk fel egy kis darab vajat. Miután megolvadt, tegyük rá a beáztatott kalácsokat, és süssük aranybarnára, oldalanként 2-3 percig. Amíg az első adag sül, áztassuk be a következő adagnyi kalácsszeletet.
  4. Ezt ismételjük meg a maradék kaláccsal és vajjal, amíg elfogy.
  5. Melegen, ízlés szerint tálaljuk: bogyós gyümölcsökkel, porcukorral meghintve, juharsziruppal vagy mézzel meglocsolva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

Mindannyian tudjuk, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Na de találni olyan finomságot, amit az egész család egyaránt szeret...az egy másik történet. Viszont ez a francia bundás kenyér még a legválogatósabbnak is elnyeri a tetszését. Klasszikus, szaftos és puha, és elég egyszerű ahhoz, hogy hétköznapokon is felszolgáljuk, de egy ráérős villásreggeli menüjéhez is tökéletesen passzol. Szuper könnyű (ígérjük!) elkészítéséhez mindössze pár perc szükséges, így akár egy zsúfoltabb napon is királyi reggeli kerülhet az asztalunkra. Hétköznapi összetevőkre lesz szükségünk: tejre, tojásra, fahéjra és vaníliára. A receptünk alapja szikkadt kalács, de bármilyen kenyeret használhatunk, ami éppen kéznél van. A legjobb, ha vastag kenyérszeleteket vágjuk, hogy felszívják az összes édes-fűszeres keveréket.

További receptek

Krémsajtos-sonkás tortilla

Mikor már unod a sima szendvicset vagy vendégeket vársz és szeretnél valami gyorssal de ütőssel előrukkolni, akkor próbáld ki ezt a tortillatekercset, megkenve az ARLA lágy, selymes és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek