r
Nosalty Logó

Borsóleves galuskával nikuszbaby konyhájából

nikuszbaby
Borsóleves galuskával nikuszbaby konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Borsóleves

Grízgaluska

235
Kalória
11.5g
Fehérje
43.9g
Szénhidrát
2.2g
Zsír
967.2g
Víz
45g
Koleszterin
11.3g
Élelmi rost
11.9g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Borsóleves

Grízgaluska

Összesen 235 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Borsóleves

Grízgaluska

Összesen 940 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

Borsóleves

Grízgaluska

Összesen 23 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    967.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    411 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1339 micro
  • β-karotin
    4776 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4198 micro
Összesen 235 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2213.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    923 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    175.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    3868.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1891 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1643 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    650 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    5355 micro
  • β-karotin
    19106 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    16792 micro
Összesen 940 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    53 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    92.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    128 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 23 kcal

Elkészítés

Borsóleves

  1. A sárgarépát, fehérrépát, vöröshagymát felkarikázzuk-felkockázzuk, a petrezselymet apróra összevágjuk.
  2. Felhevítünk kb fél dl olajat, amiben a hagymát megdinszteljük, és üvegesre pároljuk.
  3. Ha ezzel végeztünk, beletesszük a fehér és sárgarépát, a petrezselymet, jól átforgatjuk, és beleöntjük a zöldborsót is.
  4. Megszórjuk 2 ek liszttel és a piros őrölt paprikával, majd lepirítjuk, és felöntjük egyből 3 l vízzel. Addig főzzük, míg meg nem puhul minden, majd a második csokor petrezselymet is hozzáadjuk (egy pici petrezselymet hagyhatunk a galuskához).
  5. Közben a galuskát el kell készíteni, hogy megpuhuljon, míg a leves fő.

Grízgaluska

  1. 1 tojást felverünk, ételízesítővel ízesítjük (szoktam hozzá tenni egy kis petrezselymet), és annyi grízt teszünk hozzá, hogy lágy legyen (tejföl sűrűségű, ne legyen kemény!). Félretesszük egy fél órára, addigra a zöldségek is megpuhulnak, majd kávéskanállal beleszaggatjuk a levesbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 30 p

Nekem ez az első borsólevesem, anyutól tanultam! És ez is gyorsan elkészíthető. Anyu mesélte, hogy az én drága nagymamámtól tanulta meg, hogy a grízgaluskát hogyan kell elkészíteni. Mama mondta neki, hogy szaggassa bele a levesbe a galuskát. Az én anyukám nekiállt beleszaggatni evőkanállal  :D  mondta, hogy úgy egybeállt az egész, öröm volt nézni :P ui: Ha nem mondta volna, hogy kávéskanállal szaggassam bele, tuti én is az evőkanállal estem volna neki. :D

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek