Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsóleves galuskával nikuszbaby konyhájából

Borsóleves galuskával nikuszbaby konyhájából
Borsóleves galuskával nikuszbaby konyhájából
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem ez az első borsólevesem, anyutól tanultam! És ez is gyorsan elkészíthető. Anyu mesélte, hogy az én drága nagymamámtól tanulta meg, hogy a grízgaluskát hogyan kell elkészíteni. Mama mondta neki, hogy szaggassa bele a levesbe a galuskát. Az én anyukám nekiállt beleszaggatni evőkanállal  :D  mondta, hogy úgy egybeállt az egész, öröm volt nézni :P

ui: Ha nem mondta volna, hogy kávéskanállal szaggassam bele, tuti én is az evőkanállal estem volna neki. :D

hozzávalók / 4 adag

Borsóleves

Grízgaluska

Szólj hozzá!

elkészítés

Borsóleves

  1. A sárgarépát, fehérrépát, vöröshagymát felkarikázzuk-felkockázzuk, a petrezselymet apróra összevágjuk.
  2. Felhevítünk kb fél dl olajat, amiben a hagymát megdinszteljük, és üvegesre pároljuk.
  3. Ha ezzel végeztünk, beletesszük a fehér és sárgarépát, a petrezselymet, jól átforgatjuk, és beleöntjük a zöldborsót is.
  4. Megszórjuk 2 ek liszttel és a piros őrölt paprikával, majd lepirítjuk, és felöntjük egyből 3 l vízzel. Addig főzzük, míg meg nem puhul minden, majd a második csokor petrezselymet is hozzáadjuk (egy pici petrezselymet hagyhatunk a galuskához).
  5. Közben a galuskát el kell készíteni, hogy megpuhuljon, míg a leves fő.

Grízgaluska

  1. 1 tojást felverünk, ételízesítővel ízesítjük (szoktam hozzá tenni egy kis petrezselymet), és annyi grízt teszünk hozzá, hogy lágy legyen (tejföl sűrűségű, ne legyen kemény!). Félretesszük egy fél órára, addigra a zöldségek is megpuhulnak, majd kávéskanállal beleszaggatjuk a levesbe.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 714
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

nikuszbaby

Mióta szakács: 2013.12.15.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsóleves grízgaluskával, zöldborsóleves daragaluskával, borsóleves daragaluskával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

235
zöldborsó 450 g
sárgarépa 1 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
petrezselyem 2 csokor
vöröshagyma 1 nagy db
fűszerpaprika 1 teáskanál
finomliszt 2 csapott ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 3 l
tojás 1 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
búzadara 3 púpozott ek