Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini macskanyelv

Mini macskanyelv
Mini macskanyelv
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami krémes finomságot ettünk volna vasárnap, és akkor jutott eszembe, milyen rég ettünk már macskanyelvet, sajnos odáig már nem jutottam el, hogy bevonjam csokival, mert a család addigra megette mindet.:D Még lefényképezni is alig volt időm.;)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez és a bevonáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet, vajat, sót felforraljuk, majd ha már forr, beleadagoljuk a lisztet.
  2. Ezt addig keverjük kis lángon, míg egy gombócszerű masszává áll össze.
  3. Ezután levesszük a tűzről, hagyjuk, hogy hűljön kicsit, de még meleg legyen. Fontos, hogy ne hűljön le nagyon langyosra, a tojásokat ilyenkor kell egyesével jól eldolgozni benne robotgéppel
  4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tésztát nyomózsákba töltjük (nekem épp nem volt, ezért egy erősebb zacskót használtam, bár ez nem olyan hatékony).
  5. A jól kikent tepsire hosszúkás csíkokat nyomunk, és mehet a sütőbe kb. 10-15 percre.
  6. Ezután a tepsit megfordítjuk, visszavesszük a hőfokot 170-180 fokra, és még kb. 10 percig sütjük.
  7. Ezalatt a pudingporból, tejből és cukorból egy átlagos pudingot főzünk, hagyjuk kihűlni, míg a tészta sül.
  8. Csak akkor töltjük be a nyelvecskéket, ha teljesen kihűltek, ezek után jöhet rá a csokimáz.
  9. Nagyon fontos, hogy sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, csak addig, míg megfordítjuk, különben lelapul az egész!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 330
elküldve: 2
receptkönyvben: 97
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kisvikica

Mióta szakács: 2012.09.20.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

eclair, nyelvecske, különleges képviselő fánk

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mumingo
Mumingo Tue, 2016-05-24 15:49

Megtetszett a recepted, de nem tudom hogyan kéne megtölteni. Lyukat kell szúrni bele és ott benyomni? Vagy félbevágni? :D Köszi a segítséget!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-12-07 10:23

:-o
valószínű, hogy régi típusú a sütő, mint az enyém, sajnos abban is bent jobban süt, és a kelteknél muszáj ez a gyors cselekvési módszer....ha ilyen csodát akarok készíteni. De ez csak az én tippem, hogy ezért kell fordítani a tepsin,- sőt az enyém, rosszabb, a fenti részen se tudom, hányason főzök-sütök, mert nincs rajta számozás, se gázláng nagysága , így tényleg tapasztalat alapján tudom, mikor milyen nagyságú és erősségű lehet a láng, hány fokon főzök illetve sütök.....még várok, a Jézuska hátha meglep ilyen csodás gázsütővel....de nem mondta, melyik évben hoz..:-o

A recept guszta.

Kisvikica
Kisvikica / Kisvikica Fri, 2012-12-07 17:41

jó a tipp :) nagyon régi már a szentem, de Nőnapra már újat kapok :) de mindenki a saját sütőjét ismeri mit hogyan lehet sütni benne, nem igaz? :)
amúgy örülök hogy tetszik a recept, nálunk kapós volt

Judit6
Kif Lee / Judit6 Fri, 2012-12-07 08:30

Szia,
Valószínűleg még túl korán van nekem, de nem értem: miért kell a tepsit megfordítani?

Egyébként tuti megcsinálom, imádom az ilyesmit (is sajnos :( ).

626
tej 2.5 dl
vaj 6 dkg
1 csipet
tojás 4 db
finomliszt 12.5 dkg
vaj 1 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
cukor 4 ek
tortabevonó 10 dkg