Nosalty Logó

Mini macskanyelv

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mini macskanyelv
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a bevonáshoz

Összesen 626 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a bevonáshoz

Összesen 2498 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a bevonáshoz

Összesen 199 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 626 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    124 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2659.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    943 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.1 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    179 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    818 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    806 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 2498 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet, vajat, sót felforraljuk, majd ha már forr, beleadagoljuk a lisztet.
  2. Ezt addig keverjük kis lángon, míg egy gombócszerű masszává áll össze.
  3. Ezután levesszük a tűzről, hagyjuk, hogy hűljön kicsit, de még meleg legyen. Fontos, hogy ne hűljön le nagyon langyosra, a tojásokat ilyenkor kell egyesével jól eldolgozni benne robotgéppel
  4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tésztát nyomózsákba töltjük (nekem épp nem volt, ezért egy erősebb zacskót használtam, bár ez nem olyan hatékony).
  5. A jól kikent tepsire hosszúkás csíkokat nyomunk, és mehet a sütőbe kb. 10-15 percre.
  6. Ezután a tepsit megfordítjuk, visszavesszük a hőfokot 170-180 fokra, és még kb. 10 percig sütjük.
  7. Ezalatt a pudingporból, tejből és cukorból egy átlagos pudingot főzünk, hagyjuk kihűlni, míg a tészta sül.
  8. Csak akkor töltjük be a nyelvecskéket, ha teljesen kihűltek, ezek után jöhet rá a csokimáz.
  9. Nagyon fontos, hogy sütés közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, csak addig, míg megfordítjuk, különben lelapul az egész!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6850
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Valami krémes finomságot ettünk volna vasárnap, és akkor jutott eszembe, milyen rég ettünk már macskanyelvet, sajnos odáig már nem jutottam el, hogy bevonjam csokival, mert a család addigra megette mindet.:D Még lefényképezni is alig volt időm.;)

Hozzászólások

Kif Lee

Szia, Valószín?leg még túl korán van nekem, de nem értem: miért kell a tepsit megfordítani? Egyébként tuti megcsinálom, imádom az ilyesmit (is sajnos :( ).

Törölt felhasználó

Szia, hát sajna nem épp új a süt?m :(, ezért kell fordítani rajta :)

Éva-Anyóca

:-o valószín?, hogy régi típusú a süt?, mint az enyém, sajnos abban is bent jobban süt, és a kelteknél muszáj ez a gyors cselekvési módszer....ha ilyen csodát akarok készíteni. De ez csak az én tippem, hogy ezért kell fordítani a tepsin,- s?t az enyém, rosszabb, a fenti részen se tudom, hányason f?zök-sütök, mert nincs rajta számozás, se gázláng nagysága , így tényleg tapasztalat alapján tudom, mikor milyen nagyságú és er?sség? lehet a láng, hány fokon f?zök illetve sütök.....még várok, a Jézuska hátha meglep ilyen csodás gázsüt?vel....de nem mondta, melyik évben hoz..:-o A recept guszta.

Törölt felhasználó

jó a tipp :) nagyon régi már a szentem, de N?napra már újat kapok :) de mindenki a saját süt?jét ismeri mit hogyan lehet sütni benne, nem igaz? :) amúgy örülök hogy tetszik a recept, nálunk kapós volt

Kif Lee

Köszönöm, így sejtettem én is :)

Mumingo

Megtetszett a recepted, de nem tudom hogyan kéne megtölteni. Lyukat kell szúrni bele és ott benyomni? Vagy félbevágni? :D Köszi a segítséget!

Törölt felhasználó

betölteni ahogy szeretnéd, ha sok tölteléket akar az ember,érdemes félbevágni :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek