r
Nosalty Logó

Ecetes uborka Csiki Piroskától

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csiki Piroska
Ecetes uborka Csiki Piroskától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 571 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2284 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 26 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8517.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    7802 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1952.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    319 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 571 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34070.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    926 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    668 mg
  • Foszfor
    1216 mg
  • Nátrium
    31207 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517.2 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    7809.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    804 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    539 micro
  • β-karotin
    2205 micro
  • β-crypt
    1274 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1127 micro
Összesen 2284 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 26 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet a sóval és cukorral felforraljuk, hozzáadjuk az ecetet, amikor újra felforr, belerakunk annyi megtisztított és megmosott uborkát, amennyit a lé ellep.
  2. Átforgatjuk, hogy minden oldala átmelegedjen, kb. 2 percig hagyjuk benne, majd szűrőkanállal kiszedjük, és beletesszük a következő adagot. Az átmelegedett uborkát szorosan egymás mellé üvegbe rakjuk, közepébe tesszük a tormát, kaprot és csombort.
  3. Amikor az összes uborka üvegbe került, az ecetes levet még egyszer felforraljuk, és az uborkára töltjük.
  4. Beletesszük a borsot és a mustármagot, lezárjuk az üvegeket, és száraz dunsztba tesszük. Kihűlésig ott hagyjuk.
  • Elkészítettem: 41 alkalommal
  • Receptkönyvben: 288
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 340
  • Össznézettség: 95286
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 11.

Receptkategóriák

Ecetes uborka Csiki Piroskától
Csiki Piroska 229 recept

A 7-8 cm-nél nagyobb uborkákat hosszában négybe behasítom, üvegbe rakom. Ezt már csak leforrázom az előkészített lével, és utána száraz dunsztba teszem. Nem használok semmi tartósítószert, mégis mindig megáll. Mivel saját termést teszek el, részletekben teszem, ahogy terem. Egyszerre a fent leírt adag levet vegyítem meg, a következőnél változtatom a cukor és só mennyiségét a 30 és 50 dkg között. Az üvegen feltüntetem a mennyiséget, így a család minden tagja megtalálja a neki megfelelő ízharmóniát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?