Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duplasajtos vegán burger

Duplasajtos vegán burger
Duplasajtos vegán burger
gyors recept | szponzorált tartalom
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hamburger, hús- glutén- és allergénmentesen???
Igen, létezik és imádjuk!
Próbáljátok ki ti is!

hozzávalók / 1 adag

A karamellizált hagymához

A szószhoz

A burgerhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a szeletekre vágott hagymát megsózzuk, és addig pároljuk alacsony lángon, míg be nem barnul. Óvatosan, könnyen leéghet!
  2. Ha elértük a szép sötétbarna színt, borsozzuk, és megszórjuk barna cukorral. Addig kevergetjük, míg felolvad a cukor, majd félretesszük hűlni.
  3. Jöhet a szósz! Egy kis tálkába simára keverjük az alapanyagokat, és hűtőben pihentetjük, amíg össze nem rakjuk a hamburgert.
  4. Irány a 3. fázis! Egy grillserpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk, és rádobjuk a hamburgerpogácsákat. Sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 perc sütés után megfordítjuk.
  5. Jöhet a "húspogácsákra" egy-egy szelet vegán cheddar sajt, és további 2-3 perc sütés. Érdemes a serpenyőt lefedni, mert a felszabaduló gőz hatására a sajt könnyebben megolvad.
  6. Az idő leteltével a húspogácsákat félretesszük, majd a 3 felé vágott tökmagos hamburgerzsemle alját és tetejét is megpirítjuk az előbb használt serpenyőben.
  7. Jöhet a hamburgertorony felépítése: A megpirított hamburgerzsemle aljára halmozunk egy evőkanál hamburgerszószt, majd egy fél marék madársalátát. Erre jöhet a vékony cikkekre vágott lila hagyma fele, majd az első sajttal befedett hamburgerpogácsa.
  8. A tökmagos hamburgerzsemle középső, puha harmadával folytatjuk a sort, majd ugyanolyan sorrendben, mint az elején folytatjuk az építkezést. Szósz, sali, hagyma, sajtos hamburgerpogácsa, végül a karamellizált hagyma, és a zsemle tetejével zárjuk a sort.
  9. Egy fapálcikát szúrunk a burger közepére, hogy véletlenül se csússzon szét, és már fogyaszthatjuk is!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 917
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
987 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mentes burger

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1552
napraforgó olaj 2 ek
fehér hagyma 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
barna cukor 1 ek
majonéz 3 ek
mustár 2 teáskanál
fehérborecet 1 tk
fokhagymapor 1 tk
fűszerpaprika 2 tk
napraforgó olaj 2 ek
vegán burgerpogácsa 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cheddar sajt 40 g
hamburger zsemle 2 db
madársaláta 20 g
lila hagyma 0.5 db