r
Nosalty Logó

Duplán diós csokis keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Duplán diós csokis keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 687 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 2750 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 687 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    195 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2222.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    988 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.5 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 2750 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 492 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kivesszük a sütőrácsot és begyújtjuk a sütőt 185 fokra (gázsütőnél 4-5-ös fokozat között).
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  3. Puha, olvadt vajba belekeverjük a cukrot, sót, majd a tojással habosra keverjük.
  4. Lisztet, darált és vágott diót, kakaót, szódabikarbónát, sütőport és a felaprított csokit összekeverjük.
  5. Lisztes keverékbe belekeverjük a vajas keveréket.
  6. Diónyi golyókat formázunk (kb. evőkanálnyi) és kb. 1 cm magas koronggá lapítjuk.
  7. Előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük 1. pontnál írt hőfokon.
  8. Áttesszük a sütőrácsra kihűlni, ott fog megkeményedni.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13154
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 27.

Ajánló

10 perc sütés után figyeljük, hajlamos megégni a csoki. Annyi verziója van, ahányszor megcsinálod szárazanyag más aránya, vagy másfajta lisztek, zabpehely (lényeg, hogy összesen 20 dkg legyen). Ki lehet hagyni a kakaóport, vagy a csokit. Mehet bele fahéj, mézeskalács fűszer. Cukor csökkentése mellett mézet is lehet hozzáadni (ekkor is hajlamos megégni). Tésztába dió helyett más mag is mehet. Kiváló reggelire, tízóraira, uzsonnára, de akár csak nasizni is. A képen látható sütemény graham liszttel és karobporral készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Reggelire, vagy kávé mellé szinte mindig található nálunk cookie, így megszámlálhatatlanul sokszor készítettem már. Igyekszem minden alkalommal más fűszert, magokat, gabonákat, pelyheket használni, vagy egyszerűen csak variálom a szárazanyagok arányát, azonban ki merem jelenteni, hogy minden eddigi variációt felülmúlta ez a duplán diós verzió. Karácsony felé közeledve kacérkodom a gondolattal, hogy egy kevés narancshéjjal igazi ünnepi, mikulásnak kikészíthető lakomát varázsoljak belőle :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...