r
Nosalty Logó

Duplán diós csokis keksz

Receptműves
Duplán diós csokis keksz
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

687
Kalória
10.7g
Fehérje
58.1g
Szénhidrát
48.7g
Zsír
17.9g
Víz
99.8g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
32g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 687 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 2750 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 687 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    195 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2222.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    988 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    232.5 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 2750 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    35 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 492 kcal

Elkészítés

  1. Kivesszük a sütőrácsot és begyújtjuk a sütőt 185 fokra (gázsütőnél 4-5-ös fokozat között).
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  3. Puha, olvadt vajba belekeverjük a cukrot, sót, majd a tojással habosra keverjük.
  4. Lisztet, darált és vágott diót, kakaót, szódabikarbónát, sütőport és a felaprított csokit összekeverjük.
  5. Lisztes keverékbe belekeverjük a vajas keveréket.
  6. Diónyi golyókat formázunk (kb. evőkanálnyi) és kb. 1 cm magas koronggá lapítjuk.
  7. Előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük 1. pontnál írt hőfokon.
  8. Áttesszük a sütőrácsra kihűlni, ott fog megkeményedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 185 °C

Reggelire, vagy kávé mellé szinte mindig található nálunk cookie, így megszámlálhatatlanul sokszor készítettem már. Igyekszem minden alkalommal más fűszert, magokat, gabonákat, pelyheket használni, vagy egyszerűen csak variálom a szárazanyagok arányát, azonban ki merem jelenteni, hogy minden eddigi variációt felülmúlta ez a duplán diós verzió. Karácsony felé közeledve kacérkodom a gondolattal, hogy egy kevés narancshéjjal igazi ünnepi, mikulásnak kikészíthető lakomát varázsoljak belőle :-)

További receptek

Duplafügés-diós keksz

A fügeszezon harsány megünneplése ez a recept, ugyanis nem csak egyféle módon, hanem duplán is teszünk bele a gyümölcsből. Így minden falat kekszbe jut majd zamatos fügearoma, amit a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek