r
Nosalty Logó

Csokis-diós kekszek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vénusz
Csokis-diós kekszek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 762 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3043 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 489 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 762 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    200.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3082.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    1649 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.4 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    798 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 3043 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 489 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a kockára vágott margarint, és alaposan elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és 45 percre hűtőbe tesszük.
  3. A diót felaprítjuk, majd a tésztákból golyókat formázunk, megforgatjuk először a tojásfehérjében, aztán a dióban, végül sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a tenyerünkkel kissé lenyomjuk, hogy 2,5-3 centi átmérőjűek legyenek.
  4. A közepébe fakanállal (vagy bármilyen célszerszámmal) mélyedést csinálunk, ahova a csokoládé kerül majd. Ekkor lesz a keksz 4-,4-5 centi átmérőjű.
  5. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 18-20 percig sütjük, kivesszük, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  6. Ezalatt vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét, majd kiskanállal megtöltjük vele a kekszek mélyedéseit. Hagyjuk teljesen kihűlni, amíg a csokoládé meg nem dermed.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 402
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 42490
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 29.

Receptkategóriák

Csokis-diós kekszek
Vénusz 60 recept

Isteni diós kekszek, csokoládéval töltve. Vigyázat, annyira finom, hogy nem tudsz majd belőle eleget sütni! www.venusz.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 örök érvényű konyhai okosság, amit jó, ha tudsz

Nemcsak a rég bevált családi recepteket, hanem olyan konyhatechnológiai fogásokat is érdemes ellesni a nagyoktól, amelyek lehet, elsőre meglepőnek tűnnek vagy a „hivatalos” receptekben nem ajánlják, sőt tiltják őket, nekik valamiért mégis működnek. Mutatunk pár ilyen hasznos tippet.