r
Nosalty Logó

Rumos-diós keksz

Katica
Rumos-diós keksz
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

439
Kalória
5.5g
Fehérje
44.3g
Szénhidrát
27.2g
Zsír
13.2g
Víz
-
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
16.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 4399 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 439 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    271.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1540.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    805 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    442.9 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    131.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2049 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1538 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 4399 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 479 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet a kukoricaliszttel, a csipet sóval, a cukrokkal összekeverjük. Alaposan hozzámorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a darált diót, a tojásfehérjét és annyi rumot teszünk hozzá, hogy a tésztát össze tudjuk állítani.
  2. Ha összegyúrtuk, vegyük kétfelé a tésztánkat, egyenként csomagoljuk frissen tartó fóliába, és tegyük a hűtőbe legalább fél órára pihenni.
  3. Enyhén lisztezett munkafelületen nyújtsuk kb. 3-4 mm vastagra a tésztát, szaggassuk ki tetszés szerinti mintával, sorakoztassuk sütőpapírral ellátott sütőlemezre/tepsire, (tetejét még sütés előtt díszíthetjük csokicseppel, vagy sütés után, ha kihűlt megcsorgathatjuk csokoládéval, de ezek nélkül is tökéletes), és 180 C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt süssük készre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Jól záródó fémdobozban 2 hétig is elálló, nagyon kiadós, nagyon finom nassolni való. Ebből a mennyiségből nekem 5 cm-es virág kiszúróval 86 db kekszem lett.

További receptek

Szívecskés linzer

Kezdd mandulás linzerrel vagy másképpen szívecskés keksszel a Valentin napot! Vagy készítsd el ezt az omlós finomságot bármelyik hétköznap fél óra alatt. Nyomd bele az ujjad a nyers ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek