Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó keksz

Zserbó keksz
Zserbó keksz
37 perc / előkészület: 25 perc főzés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, omlós keksz. Ízvilága tökéletesen visszaadja a tepsis zserbóét...nagyon finom, és hamar elkészíthető. Egy baj van csak vele, hogy pillanatok alatt ürül a doboz.

hozzávalók / 12 adag

Keksz

Töltelék

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Keksz

  1. A liszteket tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, a szódabikarbónát, a porcukrot, a vaníliás cukrokat, hozzáadjuk a margarint, majd a tojássárgákkal gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta, fóliába csomagolva a hűtőbe rakjuk 1 órára pihenni.
  2. Az idő leteltével a tésztát kivesszük a hűtőből, diónyi golyókat formázunk belőle, majd két tenyerünk között gyengén ellapítjuk, és sütőpapírral ellátott sütőlemezre rakjuk őket, kicsit távolabb egymástól. Ha van karalábévájónk a hátoldalával óvatosan kis mélyedést készítünk rajtuk. Ha nincs, akkor az ujjunkkal nyomjunk vigyázva bele egy szélesebb lyukat.
  3. A lyukakat megtöltjük a töltelékkel. (Nekem ebből a mennyiségből 42 db korongom lett, így 42 db mokkáskanálnyi töltelék jutott minden kekszbe.) 180 C fokra előmelegített sütőben, 12 perc alatt megsütjük.
  4. Ha a kekszek teljesen kihűltek, tetejüket becsokizzuk, hagyjuk megszilárdulni rajta, és légmentesen záródó dobozban tároljuk...ha oda ér!!

Töltelék

  1. A darált diót összekeverjük a lekvárral.

Díszítés

  1. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 771
elküldve: 4
receptkönyvben: 115
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diós-lekváros keksz, diós-lekváros süti

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tuscansun
Tuscansun Tue, 2016-05-17 11:26

Kedves Katica!

Nagyon fincsi, könnyű, gyors, soknaposan is kiváló. Alapból dupla adaggal, babatenyérnyi korongokká lapítva kezdtem, így sem okozott csalódást. Annyit kényszerültem változtatni, hogy csak fehérlisztből készült, kukoricaliszt hiányában. De a tészta állaga, kezelhetősége, nagyon szuper volt. Köszönet a receptért, zserbófanatikus férjem hálája örökké üldözni fog! :)

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Tue, 2016-05-17 14:51

Kedves " Tuscansun " !

Bocsánat, hogy így szólítalak meg, de nem találtam oldaladon más nevet.
Igazán örülök, hogy elnyerte tetszéseteket. Valóban nagyon-nagyon finom.Nálunk is igen kelendő.
Ha szabadna kedves férjuradnak ajánlanám egy másik " zserbó " receptemet. ( http://www.nosalty.hu/recept/zserbo-pite-falatkak-0 ) Ha kipróbáljátok, szerintem az is " menő " lesz, mint nálunk.
A kukorica lisztet én azért szoktam a keksz recepteknél használni, mert még inkább porhanyóssá teszi a tészta állagát. Ha nincs, nem probléma.
További jó sütögetést kívánok. :)

gyorosizsuzsa
gyorosizsuzsa Fri, 2016-05-13 18:16

Kedves Katica!

Elkészítettem a kekszedet. Nagyon finom, könnyű elkészíteni. Sárgabarack lekvár helyett szilvalekvárt és a vaníliás cukor helyett 2 ek vanília aromát használtam, így is nagyon jó lett. Gyorsan elfogyott. Köszönöm a receptet.

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Fri, 2016-05-13 18:25

Kedves Zsuzsa!

Örülök visszajelzésednek, és annak, hogy ízlett a keksz.Az " enyéimek " is nagyon szeretik, nem győzöm készíteni.Biztos finom volt más lekvárral is és a vanília aroma pedig nem rontja el.Van amikor én is kiváltom vele a cukrot.
Szívesen adom közre receptjeimet és nagyon boldog vagyok, ha másoknak is ízlik.

338
finomliszt 25 dkg
kukoricaliszt 5 dkg
szódabikarbóna 1 teáskanál
porcukor 10 dkg
1 csipet
vaníliás cukor 2 csomag
tojássárgája 2 db
margarin 18 dkg
dió 10 dkg
sárgabaracklekvár 2 ek
étcsokoládé 5 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál