r
Nosalty Logó

Impozáns duplacsokis-epres brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Impozáns duplacsokis-epres brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 733 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6606 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 387 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 733 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    411.2 g
  • Telített zsírsav
    246 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4000 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    937 mg
  • Foszfor
    1825 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    687.8 g
  • Cukor
    533 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2108 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    608 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    957 micro
Összesen 6606 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 387 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A vajat és az étcsokit gőz fölött összemelegítjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját, a porcukrot, a kakaóport, egy csipet sót, a vaníliát, és alaposan összekeverjük.
  3. Legvégül mehet hozzá a liszt, alapos elkeverés után pedig rakjuk egy négyzetes, sütőpapírral kibélelt tortaformába.
  4. 180°C fokos előmelegített sütőben süssük kb. 25 percet.
  5. A sütőből kivéve, a formában hagyva hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. Az epret szeleteljük a kihűlt brownie tetejére.
  2. A krémhez melegítsük össze a tejszínt és a vajat közepes lángon, amíg el nem kezd szépen gyöngyözni.
  3. A forró tejszínes keveréket öntsük rá a csokira, majd hagyjuk 1-2 percig felolvadni benne. Ezután keverjük el csomómentesre a krémet.
  4. Hagyjuk langyosra hűlni, majd öntsük rá az eperdarabokra úgy, hogy befedje azokat.
  5. Rakjuk másfél órára hűtőbe, hogy a krém teljesen rádermedjen a brownie-ra.
  6. Felszeletelve, friss eperrel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 42
  • 7 napos nézettség: 340
  • Össznézettség: 2230
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Impozáns duplacsokis-epres brownie
Kristyán Fanni 93 recept

A brownie-t nehéz hova fokozni, hiszen önmagában is egy elragadó, bűnös élvezetről van szó. Most egy igazán ínycsiklandozó verzióját hoztuk el nektek, amit felturbóztunk a szezon gyümölcssztárjával, az eperrel. Mivel úgy éreztük, önmagában még ez sem elég nekünk, a tetejét még nyakon öntöttük egy étcsokoládés, tejszínes krémmel, ami tuti megdobja majd a cukorszintünket. Szigorúan bátor önkénteseknek ajánljuk!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.