Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bögrés cseresznyés brownie

Bögrés cseresznyés brownie
Bögrés cseresznyés brownie
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan költözünk, úgyhogy elkezdtem kipucolni a kamrát. Ott árválkodott még egy üveg cseresznyebefőtt, némi maradék kakaópor, no meg vagy négy zacskó felbontott liszt.

hozzávalók / 6 adag

A kakaós tésztához

A sajtkrémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A kakaós tésztához

  1. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott, langyosra hűtött vajat, és eldolgozzuk.
  2. A kakaóport, a lisztet és a sót összekeverjük, és hozzászitáljuk a tojásos keverékhez, és elkeverjük.
  3. Végül hozzáadjuk, és jól elkeverjük benne az étcsokoládét. Én csokichipset használtam, de apróra vágott táblás változat is tökéletes. Ezzel a dupla csokis tészta elkészült, félretesszük.

A sajtkrémhez

  1. A mascarpone-t elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, fél vaníliarúd kikapargatott magjait, és jól eldolgozzuk.
  2. Beletesszük a lisztet, és elkeverjük.

Az összeállítás

  1. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, majd a kakaós tészta háromnegyedét beletesszük, és elegyengetjük.
  2. A kakaós masszára öntjük a sajtkrémet, elsimítjuk, majd jöhet rá a maradék kakaós tészta.
  3. Villával óvatosan összekeverjük a két tésztát, ettől lesz szép márványos. A kimagozott cseresznyével megszórjuk.
  4. 180 fokon nagyjából 40 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27x18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 428
elküldve: 15
receptkönyvben: 605
elkészítve: 32/32
Facebookon megjelent: 2

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarpones brownie, sajtkrémes brownie, sajtkrémes cseresznyés brownie

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Leni11
Leni11 Sat, 2015-06-13 09:35

kedves ízHuszár!
Szeretném elkészíteni a sütit, de kicsit furcsállom, hogy sütőpor nem kell bele. A kérdésem az lenne, hogy csak kimaradt a receptből vagy tényleg elhagyható belőle?
köszönettel, Leni

Chef Guevara
Chef Guevara Mon, 2014-08-18 15:28

hello

ha kihagyom a mascarponés réteget, úgy is működik a dolog? vagy akkor az száraz lesz? hogy módosítsam ebben az esetben?
kösz: CG

Kodia1
Kodia1 Mon, 2014-04-28 19:54

A bögre hány dl-es? Szeretném elkészíteni, és tutira szeretnék menni. :-)

Kodia1
Kodia1 Sun, 2014-05-11 09:53

Isteni finom lett. A kakaós tésztához egy kevés tejet is öntöttem, mert olyan sűrű lett, hogy a tepsibe nem tudtam volna elkenni. Eléggé dominál a csokis íz (ami persze, nem baj :-) ), ezért legközelebb kevesebb étcsokit teszek bele. Egy egész vaníliarudat is elbír, mert azt nem nagyon éreztem.

Köszönöm a receptet :-)

MacLeod78
MacLeod78 Sat, 2014-04-19 09:35

Köszi a receptet. Nagyon finom lett, és tényleg egyszerű recept... sajnos a gyerekek miatt ki kellett hagynom a cseresznyét, de sebaj. Így is nagyon finom!!!

ZithaR
Zithar / ZithaR Fri, 2014-04-18 23:19

Giga-mega brutal isteni! En megmaradt csokifigurakat tortem bele. Nem volt mascarponem, igy camping sajtkrem lett helyette... Sajat hazi cserko befottem ment bele, soha tobbet nem hagyok egy szemet sem a fan!!
Isteni!
Koszi a receptet!!:-):-)

830
tojás 4 db
cukor 1 bögre
vaj 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
finomliszt 1 bögre
1 csipet
étcsokoládé 15 dkg
mascarpone 25 dkg
cukor 1 csapott ek
tojás 1 db
finomliszt 2 csapott ek
vanília 0.5 db
cseresznyebefőtt 10 dkg