Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duplacsoki torta fehér fondantba bújtatva

Duplacsoki torta fehér fondantba bújtatva
Duplacsoki torta fehér fondantba bújtatva
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tesóm 30. szülinapjára szerettem volna valami isteni jó tortát alkotni. A család szerint sikerült, nagyon finom és mutatós lett. :) 

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjéket külön választjuk a sárgáktól. A fehérjéhez egy csipet sót teszünk, és kemény habbá verjük.
  2. Apránként hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját, majd lekapcsoljuk a gépet.
  3. A száraz összetevőket egy tálba mérjük, és összekeverjük. Apránként a tojáshabhoz szitáljuk, és az étolajat is hozzáadjuk. Fakanállal óvatosan elkeverjük.
  4. 22 cm-es, kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Sütés után a tortaalapot teljesen kihűtjük.

Krém

  1. A tejszínt egy lábasba öntjük a csokival és cukorral együtt, és melegítjük, míg az étcsoki teljesen fel nem olvad. Nem szabad felforralni.
  2. Ha kész, kihűtjük. A kihűlt krémet keverőtálba tesszük, és habosra keverjük.
  3. A krémet a kettévágott torta közepébe, tetejére és oldalára elkenjük.

Díszítés

  1. A fondant ha száraz, vajas kézzel addig gyúrjuk, míg gyurmaszerűvé válik és nem törik. Ezt követően kinyújtjuk, és a tortára tesszük.
  2. A maradék fondantból virág mintákat készítünk, és a tortára helyezzük. Tovább is díszíthetjük ízlés szerint.
  3. Az elkészült tortát frissen fogyasszuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 577
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pipacsok és sütik

Mióta szakács: 2015.01.18.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokoládétorta, tejszínes csokitorta, tejszínes csokikrémes torta fondantos bevonattal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

672
tojás 6 db
1 csipet
porcukor 6 csapott ek
finomliszt 4 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 3 csapott ek
sütőpor 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 késhegynyi
napraforgó olaj 1 dl
habtejszín 3 dl
cukor 2 csapott ek
étcsokoládé 300 g
cukorfondant 35 dkg