Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Flóra basic csokitortája

Flóra basic csokitortája
Flóra basic csokitortája
110 perc / előkészület: 60 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs szülinap torta nélkül, viszont torta jöhet bárhol, bármikor, alkalom nélkül. :-) 

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Ganache (a torta csurgatásához)

ajánlat

Én most körülbelül másfél kilónyi előre gyártott nasit használtam, de hát aztán végtelen tárházát sorolhatnám, fel miket lehet használni, de nem fogom, legyetek kreatívak! :-) 

 

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A sütőt előmelegítem, légkeverésen 160-ra, simán 180. Egy 24 cm átmérőjű tortakarikát kibélelek sütőpapírral. Ha van több formánk (3), akkor laponként is süthetjük. Én most egyben sütöm, és hűlés után vágom vízszintesen három részre.
  2. A puha vajat robotgép segítségével alaposan elkeverem, kihabosítom a cukorral és vaníliás cukorral. Egyenként hozzáadom a tojásokat, majd végül a sütőporral, kakaóporral és sóval elkevert lisztet apránként. A kefirt a végén adom a tésztamasszához. Egyenletesen elosztom a tortakarikában/karikákban, és kb. 50 perc is sütöm, ha szükséges (nem egyenletesen a sütő) félidőben megforgatom.
  3. Amíg a torta sül, elkészítem a krémet.
  4. Ha a tortaalap kihűlt, kiveszem a karikából, három egyenlő része osztom és vízszintesen elvágom.
  5. Akinek egyszerűbb, töltheti a tortaformában, érdemes a karika falát waxpapírral kibélelni, így még véletlenül sem ragad oda semmi. Jöhet egy réteg tészta, rá egy réteg krém és így tovább, a tetejét krémmel zárom.
  6. Hűtőben hagyom összeállni. A torta oldalát a maradék krémmel körbekenem, és egy habkártyával simítom szép egyenletesre, a felső szélét pedig úgymond „élesre”. Legalább egy, másfél órára hűtőbe teszem, vagy akár fél órára mélyhűtőben is sokkolhatjuk.

Krém

  1. Gyorsforralóban a tejszínt felforralom és a kétfelé csokira öntöm, hagyom állni, amíg felolvad. Ezután spatulával elkeverem, ha már fényes és fürdenétek benne, akkor jó.
  2. Félreteszem és hagyom hűlni. A torta összeállítása előtt kihabosított mascarponéval keverem ki, de ne robotgéppel, mert kiikrásodhat (nem lesz baja, de nem túl szép) Spatulával határozott mozdulatokkal forgassuk össze. Majd habzsákba töltöm.
  3. A habzsákozás abszolút kihagyható, viszont nagyon kényelmes, könnyű vele egyenletesen felvinni a krémet, de spatulával vagy kenőkéssel is kenhetjük a tortát.

Ganache (a torta csurgatásához)

  1. A csoki öntethez (fontos hogy a csoki és a tejszín aránya megegyezzen, mert így érhetjük el a megfelelő folyós állagot), a tejszínt felforralom és ráöntöm a csokira, hagyom felolvadni és óvatosan összekeverem, úgy hogy lehetőleg ne legyen buborékos.
  2. Én a ganache-t egy ilyen kis cumiból öntöttem, de kancsóból vagy a vállalkozó szelleműek kanállal is adagolhatják. A jól kihűtött tortát szép lassan körbecsurgatjuk a tetejének a peremét. Ha valahol nem csurog le eléggé, akkor oda nyomjunk még egy kicsit. Ha mindenütt megfelelően csurgatott, a tetejének közepére is öntünk a csokiból, óvatosan, ne essünk túlzásba, nehogy aztán túlfolyjon.
  3. Spatulával végigsimíthatjuk, hogy egyenletes legyen és kész is vagyunk. Díszítésig behűtjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 60
össznézettség: 24 865
elküldve: 1
receptkönyvben: 130
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
960 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 12 főre

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vivienborbely20
vivienborbely20 Sat, 2019-01-12 16:49

ez a recept egy totális katasztrófa. a tészta nem sül meg másfél óra alatt az előirt hőfokon, ragacsos marad,egyáltalan nem egy könnyű tészta ,a krém pedig túl folyós,pedig mindent a leírtak alapján csináltam

1177
vaj 400 g
cukor 400 g
finomliszt 400 g
cukrozatlan kakaópor 100 g
tojás 8 db
kefir 100 g
sütőpor 3 teáskanál
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
mascarpone 500 g
tejcsokoládé 400 g
étcsokoládé 200 g
habtejszín 300 g
étcsokoládé 100 g
tejcsokoládé 50 g
habtejszín 150 g