r
Nosalty Logó

Dubarry pulykamell

NS
Dubarry pulykamell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1261
Kalória
62.7g
Fehérje
29.2g
Szénhidrát
98.7g
Zsír
267.8g
Víz
417.8g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1261 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5046 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2123.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    267.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    784 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    772 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1261 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250.9 g

Zsír

  • Összesen
    394.7 g
  • Telített zsírsav
    224 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8494.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    2745 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    2771 mg
  • Nátrium
    2381 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1071.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3135 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3087 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    590 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 5046 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 178 kcal

Elkészítés

  1. A hússzeleteket picit megszórjuk borssal, majd olajon félig megsütjük őket. Félretesszük a hús szeleteket.
  2. A karfiolt rózsáira szedjük, megtisztítjuk és mossuk, majd félpuhára főzzük sós vízben. Félretesszük ezt is.
  3. Készítünk egy sűrű besamel mártást. A tejet feltesszük melegedni, ezalatta vajat felolvasztjuk, majd ezutána vajhoz hozzászórjuk a lisztet és egy kicsit pirítjuk.
  4. Lassan, folytonos kevergetés mellett hozzáöntjük a liszthez a tejet, és csomómentesre keverjük.
  5. Levesszük a tűzről és sóval, borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük. A tejszínt elkeverjük a tojássárgájával, majd óvatosan, csurgatva, folytonos keverés mellett a mártáshoz öntjük, de ne legyen tűzforró, mert kicsapódik a tejszín!
  6. A hússzeleteket egy tepsibe rakjuk, rárakjuk a tetejükre a karfiol rózsákat. Ezután leöntjük őket a besamel mártással (nembaj ha lefolyik a húsról), majd végül a reszelt sajttal megszórjuk.
  7. Az egész alá kis húsalaplét öntünk, hogy a hús ne száradjon ki a sütőben!
  8. Sütőben addig sütjük, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz! Párolt rizzsel tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

El lehet készíteni csirkemellből is! 

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek