adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
528
Kalória
66g
Fehérje
0.8g
Szénhidrát
27.1g
Zsír
225g
Víz
483.3g
Koleszterin
-
Élelmi rost
514.5mg
Cukor
- 21% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
528
kcal
- 21% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
2639
kcal
- 21% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 483 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1742.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 723 mg
-
Nátrium 550 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 0.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 225 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 268 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 398 mg
-
Retinol - A vitamin: 267 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 390 micro
Összesen
528
kcal
- 21% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 330 g
Zsír
-
Összesen 135.4 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 2416 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8710.9 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 376 mg
-
Kálcium 1567 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 374 mg
-
Foszfor 3617 mg
-
Nátrium 2748 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 1124.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1340 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 370 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 96 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 308 micro
-
Kolin: 1989 mg
-
Retinol - A vitamin: 1336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1948 micro
Összesen
2639
kcal
- 21% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.6 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 215 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 0.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
157
kcal
Elkészítés
- A csirkemellet felkockázzuk.
- A sajtot lereszeljük (ha többféle, annál jobb).
- A kolbászt nagyon apróra kockázzuk.
- A tojást felütjük egy nagyobb edénybe, habverővel verve belekeverjük a sót és a borsot, esetleg más fűszert is (a sajt és a kolbász is sós, vigyázzunk a sóval).
- Kapcsos tortaformát kibélelünk alufóliával. A fólia elég nagy legyen, hogy a torta anyaga ne folyjon ki a formába, mert beleragad. Az aljára rétegezzük a fele húst, erre rászórjuk a fele sajtot, meghintjük a fele kolbásszal, és ráöntjük a fele tojást. Erre rátesszük a maradék húst, a tojást, a sajtot és végül a kolbászt, díszítésnek.
- 170 fokon 70 percig sütjük, kivesszük, kihűtjük, majd hűtőbe tesszük másnapig.
- Leszedjük a tortaforma kapcsos részét, a torta oldaláról leszedjük a fóliát, és a tortaforma fenekén tálaljuk a finomságot. Nem borítjuk ki, nehogy széttörjön! Díszítjük alkalomhoz illően.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Sütés ideje: 70 p
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23
Évfordulónk volt, ismét szerettem volna valami mutatósat csinálni, olyat, amit egy ügyetlen férj sem tud elrontani. Időm viszont alig volt, tehát egyszerűnek kellett lennie. Mivel nálunk mindenki húst eszik hússal, szó sem lehetett sütiről, édességről. Ezt találtam ki, így sikerült. Természetesen a kis fólia mellett belefolyt a forma és a fólia közé, így beleragadt a formába... és természetesen nem volt több díszítő-bevonóanyagom... de még így is mutatós lett.