Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás csicsókapüré

Burgonyás csicsókapüré
Burgonyás csicsókapüré
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyományos burgonyapüré egy egészségesebb változata. A csicsókagumó rosttartalma 5-6× nagyobb, mint a burgonyáé, gátolja a szénhidrátok és a hizlaló tápanyagok felszívódását. Sok vitamint, ásványi anyagot és aminosavat is tartalmaz. Van egy különleges íze, ami elég szokatlan, számomra semmihez sem hasonlítható.
A püré elkészítésekor ajánlott burgonyával kiegészíteni, mert a magas víztartalom miatt a csicsókapüré önmagában elég híg, és inkább vizes hatású, mint krémes püré.
Most rántott csirkemell mellé kínáltam, de azokhoz a húsokhoz is kiváló köret, amelyekhez a hagyományos burgonyapürét is szoktuk.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Melegen, azokhoz a húsokhoz kínáljuk, amihez a hagyományos burgonyapürét is szoktuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicsókát egy dörzsi szivaccsal alaposan megtisztítjuk, a burgonyát meghámozzuk.
  2. Mindkettőt apróra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
  3. Leszűrjük.
  4. Egy burgonyatörő segítségével pépesre törjük.
  5. Hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, a sót és a szerecsendiót.
  6. Alaposan összekeverjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 42 374
elküldve: 3
receptkönyvben: 179
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csicsókás krumplipüré, krumplipüré csicsókával, krumplis csicsókapüré

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csillus86
Csillus86 Tue, 2017-01-17 13:55

Kedves Andi!
Köszönöm a receptet, nagyon finom köret! Hétvégén óvári sertésszelet mellé készítettem el.
Csilla

gamica
gamica Sun, 2015-01-11 13:18

Hozzájutottam egy kis csicsókához, és mivel még soha nem készítettem, elsőként erre a receptre esett a választásom. Kicsit "vizes" lett az állaga, ezért egy kanál ételsűrítővel kötöttem, így már jó lett. Az édeskés íze ellenére kellemes volt. Sült húshoz ettük.

Krampusz53
Krampusz53 Sun, 2014-01-05 13:36

Kedves Andi80!
Köszönjük szépen a receptet, most ettük resztelt máj kísérőjeként és nagyon finom volt!
Anikó

280
csicsóka 70 dkg
burgonya 40 dkg
1 kávéskanál
szerecsendió 1 csipet
tejföl 1 ek
vaj 3 dkg