r
Nosalty Logó

"Király" burgonya

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
"Király" burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 302 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1208 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 155 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 302 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2630 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    1603 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    438 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 1208 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit sós vízben megfőzzük.
  2. Közben a kockára vágott bacont pirulásig kisütjük. Ha nem engedne elég zsírt, akkor egy kicsit teszünk alá.
  3. A megfőtt , leszűrt meleg krumplit megtörjük.
  4. Belekeverjük a kisült szalonnát zsírjával együtt. Kicsit hűtjük.
  5. Az egész tojást és a tojássárgát felverjük, és a szalonnás krumplihoz adjuk.
  6. Tortadíszítővel/ habzsákkal -a sütőpapírral kibélelt tepsire- kicsi halmokat nyomunk.
  7. Az előmelegített sütőben 220-250 fokon 25-30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 85377
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 21.

Ajánló

A szokásos módon tátalhatjuk köretként, de hidegen, akár sörkorcsolyának is elmegy. Mikróban is melegíthető, de hidegen is nagyon finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szerettem volna valami újat kitalálni a bundázott hús mellé, ami tartalmas is. Ez sikerült. Mivel már van egy könnyebb változata, a hercegnő: tej, vaj,- gondoltam, mivel ez "nehezebb": zsír, szalonna, legyen akkor király.

Hozzászólások

OsztriGa

Hogy stílusos legyek: Ez király!!! Én biztosan ki fogom próbálni! Köszönet a receptért!! T.

Törölt felhasználó

Kedves osztriga! Valóban - aki szereti az összetev?ket- király. De a nevét azért adtam, mert a hercegn? burgonyából indultam, és bizony "keményebb, er?sebb"! Nassolni valónak is kiváló! Csak egy kicsit vigyázni kell a sózással, mert a bacon elég sós! - ezért igazi sörkorcsolya. Köszönöm az észrevételed, további szép napot! Ani.

Samy

H?ha, ez de klassz :) Köszönöm! Üdv, Samy

Törölt felhasználó

Kedves Samy! Örülök hogy tetszik, egészségedre, további szép napot! Nagyon sok variációját ismerem még, ha jobban leszek, felteszem, Ani

Törölt felhasználó

Gratulálok!Jó kis recept!Üdv:Bogi

Törölt felhasználó

Köszönöm Bogi! További szép napot! Ani

Bató Edit

Szia Anika! Ez olyan gyönyör?, hogy ki kell próbálnom. Az ízét meg el tudom képzelni... Nagyon ügyes vagy, hogy a "hercegn?" mellé kreáltál egy "király"-t is. Mert ez tényleg az. Köszike!!! Jobban vagy már? További szép napot és gyógyulást! Üdv.Edit.

Törölt felhasználó

Helló Editke! Köszönöm az elismerésed! Már lábadozom, de úgy látszik sosem leszek tökéletes. Egy kis jó házi pálinka helyre rázna! Vigyázz Magadra, mert most azt mondják, hogy ez a megfázásos valami egy járványszer?ség! Neked is további szép napot! Ani

sztike

Bacon helyett füstölt sajtot tettem bele felkockázva, mivel vegák vagyunk, de valami isteni finom lett! Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves sztike! Látod én is jöttem rá erre a receptre, mint ahogy Te a sajtos megoldásra! Gratulálok hozzá, további szép hétvégét, jó pihenést! Ani És természetesen nagyon szívesen, és öröm arról olvasni, hogy tovább gondoltad! Ani

sztike

Kedves Ani! Az ilyen egyszer? és nagyszer? recepteket nem hagyom kárba veszni csak azért, mert alapból nem vegák, ha azzá lehet tenni ?ket, apró módosítással. A füstölt íz a sajt miatt megvan és isteni finom lett, ahogy a sajtkockák közepe megolvadt a süt?ben, de mégis jól elkülönülnek a krumplitól. Egyszer majd próbáld ki így is, szerintem nem fog csalódást okozni! :) Neked is szép hétvégét! Eszti

Törölt felhasználó

Köszönöm az ötletet, további kellemes hétvégét Neked is! Ani.

Bató Edit

Kedves Anika, most fogyott el a "király". Sült csirkével ettük és káposztasalátával. Hát mit mondjak... Nagyon finom volt! Legközelebb kipróbálom a sajtos változatot is, lehetne talán párizsi szelettel is. Köszi még egyszer! A pálinkát gyorsan próbáld ki és gyógyulj meg!!! Kellemes hétvégét, Edit.

Törölt felhasználó

Editkém! Nagyon jól esett amit írtál, öröm volt olvasni. Biztosan sikered lesz a sajttal is! Hááááát, pálinka helyett konyak van- ami nem olyan er?s- de bízom benne, hogy fert?tleníteni fog! Köszi a jó kívánságaid, Neked is kellemes hétvégét! Ani.

VARGA TIBORNÉ

A PÁROM MOST KÉSZÜLT SZILVAPÁLINKÁJA BIZTOSAN HELYRE RÁZNA! JOBBULÁST!!!!!

Törölt felhasználó

Ilucika! Nagyon köszönöm a gondolatod, látod egy kedves szó, máris gyógyítólag hat! Még egyszer köszi, további szép napot, vagy inkább estét! Ani

P.

Anikám, megérdemelted! Egyszer?, de nagyszer? recept! :-)

Törölt felhasználó

Nagyon-nagyon-nagyon köszönöm! Ani

Törölt felhasználó

Na ugy ugye!Mondtam én hogy jó kis recept.gratulálok.Üdv:Bogi

Törölt felhasználó

Köszi!

Törölt felhasználó

Köszönöm!

arnoldbaba

Ma elkészítettem ebédre és fincsi!!! Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves arnolbaba! Örülök, hogy ízlett, és nagyon szívesen ! A recept még számtalan lehet?séget, és variálhatósági lehet?séget hordoz magába! További szép napot! Ani.

arnoldbaba

Kedves simonani! Bevallom,hogy egy kicsit megvariáltam a receptet: a bacont apróra vágott vöröshagymával dúsítottam,majd reszeltem a "masszába" sajtot, pici szerecsendiót is.Köretként készítettem ebédre,frenetikus sikerrel! Még egyszer köszi! Szép estét! Anikó

Törölt felhasználó

Gratulálok és köszönöm!

Éva-Anyóca

Nagyon köszönöm, fantasztikusan fincsi körete volt az ebédünknek:-))) Szép hetet kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Évike! Nagyon örülök, hogy így a neten keresztül is - ötletekkel - örömet tudok okozni! Jó éjt, szép álmokat! Ani.

Törölt felhasználó

ez szuper recept! :) legközelebb ilyen köret lesz az ebédhez :) csak azt szeretném megkérdezni, hogy 220 fokon 30 percig sütve nem ég meg? nem sok az a sütési id??

Törölt felhasználó

Köszönöm, hogy olvastad ls megcsináltad... tudod mindegyik süt? másképp m?ködik...nekem így sikerült!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?