Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Király" burgonya

"Király" burgonya
"Király" burgonya
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna valami újat kitalálni a bundázott hús mellé, ami tartalmas is.
Ez sikerült.
Mivel már van egy könnyebb változata, a hercegnő: tej, vaj,- gondoltam, mivel ez "nehezebb": zsír, szalonna, legyen akkor király.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A szokásos módon tátalhatjuk köretként, de hidegen, akár sörkorcsolyának is elmegy. Mikróban is melegíthető, de hidegen is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit sós vízben megfőzzük.
  2. Közben a kockára vágott bacont pirulásig kisütjük. Ha nem engedne elég zsírt, akkor egy kicsit teszünk alá.
  3. A megfőtt , leszűrt meleg krumplit megtörjük.
  4. Belekeverjük a kisült szalonnát zsírjával együtt. Kicsit hűtjük.
  5. Az egész tojást és a tojássárgát felverjük, és a szalonnás krumplihoz adjuk.
  6. Tortadíszítővel/ habzsákkal -a sütőpapírral kibélelt tepsire- kicsi halmokat nyomunk.
  7. Az előmelegített sütőben 220-250 fokon 25-30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 84 751
elküldve: 19
receptkönyvben: 1 254
elkészítve: 25/34
Facebookon megjelent: -

szakács

simonani

Mióta szakács: 2010.07.14.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: köretek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hercegnő burgonya baconnel, baconös-zsíros hercegnőburgonya

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Netlady
Netlady Wed, 2013-01-30 21:52

ez szuper recept! :) legközelebb ilyen köret lesz az ebédhez :)
csak azt szeretném megkérdezni, hogy 220 fokon 30 percig sütve nem ég meg? nem sok az a sütési idő?

simonani
simonani / simonani Mon, 2013-02-04 12:17

Köszönöm, hogy olvastad ls megcsináltad... tudod mindegyik sütő másképp működik...nekem így sikerült!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-05-29 22:36

Nagyon köszönöm, fantasztikusan fincsi körete volt az ebédünknek:-)))
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

simonani
simonani / simonani Sun, 2011-05-29 22:45

Évike!
Nagyon örülök, hogy így a neten keresztül is - ötletekkel - örömet tudok okozni!
Jó éjt, szép álmokat!
Ani.

simonani
simonani / simonani Thu, 2011-01-20 18:15

Kedves arnolbaba!
Örülök, hogy ízlett, és nagyon szívesen ! A recept még számtalan lehetőséget, és variálhatósági lehetőséget hordoz magába!
További szép napot!
Ani.

arnoldbaba
arnoldbaba Thu, 2011-01-20 21:58

Kedves simonani!
Bevallom,hogy egy kicsit megvariáltam a receptet: a bacont apróra vágott vöröshagymával dúsítottam,majd reszeltem a "masszába" sajtot, pici szerecsendiót is.Köretként készítettem ebédre,frenetikus sikerrel!
Még egyszer köszi! Szép estét!
Anikó

simonani
simonani / simonani Mon, 2010-10-25 18:02

JUUUUUUUUJ!!!
Ezt is megértem, nagyon köszönöm Mindenkinek, és további szép napot, vagy inkább estét!
Ani

simonani
simonani / simonani Sun, 2010-10-24 18:22

Ilucika!
Nagyon köszönöm a gondolatod, látod egy kedves szó, máris gyógyítólag hat!
Még egyszer köszi, további szép napot, vagy inkább estét!
Ani

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2010-10-24 13:31

Kedves Anika, most fogyott el a "király". Sült csirkével ettük és káposztasalátával. Hát mit mondjak...
Nagyon finom volt! Legközelebb kipróbálom a sajtos változatot is, lehetne talán párizsi szelettel is. Köszi még egyszer! A pálinkát gyorsan próbáld ki és gyógyulj meg!!! Kellemes hétvégét, Edit.

simonani
simonani / simonani Sun, 2010-10-24 15:10

Editkém!
Nagyon jól esett amit írtál, öröm volt olvasni.
Biztosan sikered lesz a sajttal is!
Hááááát, pálinka helyett konyak van- ami nem olyan erős- de bízom benne, hogy fertőtleníteni fog!
Köszi a jó kívánságaid, Neked is kellemes hétvégét!
Ani.

sztike
sztike Sat, 2010-10-23 11:01

Kedves Ani!
Az ilyen egyszerű és nagyszerű recepteket nem hagyom kárba veszni csak azért, mert alapból nem vegák, ha azzá lehet tenni őket, apró módosítással. A füstölt íz a sajt miatt megvan és isteni finom lett, ahogy a sajtkockák közepe megolvadt a sütőben, de mégis jól elkülönülnek a krumplitól. Egyszer majd próbáld ki így is, szerintem nem fog csalódást okozni! :)
Neked is szép hétvégét!
Eszti

sztike
sztike Fri, 2010-10-22 20:29

Bacon helyett füstölt sajtot tettem bele felkockázva, mivel vegák vagyunk, de valami isteni finom lett! Köszönöm a receptet!

simonani
simonani / simonani Sat, 2010-10-23 07:50

Kedves sztike!
Látod én is jöttem rá erre a receptre, mint ahogy Te a sajtos megoldásra!
Gratulálok hozzá, további szép hétvégét, jó pihenést!
Ani
És természetesen nagyon szívesen, és öröm arról olvasni, hogy tovább gondoltad!
Ani

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2010-10-22 11:03

Szia Anika!
Ez olyan gyönyörű, hogy ki kell próbálnom. Az ízét meg el tudom képzelni... Nagyon ügyes vagy, hogy a "hercegnő" mellé kreáltál egy "király"-t is. Mert ez tényleg az. Köszike!!! Jobban vagy már?
További szép napot és gyógyulást! Üdv.Edit.

simonani
simonani / simonani Fri, 2010-10-22 11:22

Helló Editke!
Köszönöm az elismerésed!
Már lábadozom, de úgy látszik sosem leszek tökéletes.
Egy kis jó házi pálinka helyre rázna!
Vigyázz Magadra, mert most azt mondják, hogy ez a megfázásos valami egy járványszerűség!
Neked is további szép napot!
Ani

simonani
simonani / simonani Thu, 2010-10-21 17:29

Kedves Samy!
Örülök hogy tetszik, egészségedre, további szép napot! Nagyon sok variációját ismerem még, ha jobban leszek, felteszem,
Ani

osztriga
OsztriGa / osztriga Thu, 2010-10-21 13:23

Hogy stílusos legyek: Ez király!!! Én biztosan ki fogom próbálni! Köszönet a receptért!!
T.

simonani
simonani / simonani Thu, 2010-10-21 14:10

Kedves osztriga!
Valóban - aki szereti az összetevőket- király. De a nevét azért adtam, mert a hercegnő burgonyából indultam, és bizony "keményebb, erősebb"!
Nassolni valónak is kiváló! Csak egy kicsit vigyázni kell a sózással, mert a bacon elég sós! - ezért igazi sörkorcsolya.
Köszönöm az észrevételed, további szép napot!
Ani.

314
burgonya 50 dkg
bacon 20 dkg
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint