Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajtos-gyöngyhagymás sóskatál

Krémsajtos-gyöngyhagymás sóskatál
Krémsajtos-gyöngyhagymás sóskatál
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A friss sóska az egyik kedvencem, idén rengeteg termett. Ha nem csak magában eszem, szeretem friss salátákban kipróbálni, és ez a krémsajtos-gyöngyhagymás az egyik legjobban sikerült sóskatál eddig.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Pirítóssal, rozskenyérrel kiváló salátatál. Vashiányban szenvedőknek különösen ajánlott.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott sóska szárrészét kitépjük, a leveleket egymásra fektetjük, és ujjnyi csíkokra vágjuk.
  2. A lecsöpögtetett gyöngyhagymákat, és a megmosott koktélparadicsomokat félbe vágjuk, a fokhagymát nagyon vékony csíkokra szeleteljük, a petrezselymet durvára felvágjuk.
  3. Mindent egy kellően nagy tálba borítunk. Mivel a sóskalevél-csíkok összeragadhatnak, először jól keverjük át csak a zöldségeket, és csak ezután adjuk hozzá az olíva- és a tökmagolajat.
  4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a morzsolt krémsajt hozzáadása után még egyszer átkeverjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 282
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

GastroFunk

Mióta szakács: 2016.08.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: saláta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos sóska saláta, zöldséges sóskatál, sajtos gyöngyhagymás sóska

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

315
sóska 400 g
koktélparadicsom 8 db
gyöngyhagyma 8 db
fokhagyma 1 gerezd
krémsajt 100 g
olívaolaj 2 ek
tökmagolaj 1 ek
petrezselyem 1 csokor