Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diótorta Móni konyhájából

Diótorta Móni konyhájából
Diótorta Móni konyhájából
120 perc / előkészület: 50 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi recept ez már, az örökölt szakácskönyvbe kézzel írta bele a nagyi is valamikor fiatal korában... próbáltam már változtatni rajta, de az eredeti mindig jobb volt, ezért nem kísérletezünk tovább, az öreg Mici néni tudhatott valamit, mert ugye neki tulajdonítja a receptet a nagyi... Annyi igaz, ez dupla mennyiség... mert így mutatósabb és tovább tart:-)

hozzávalók / 8 adag

A két tortalap tésztájához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalói két tortalap elkészítéséhez szükséges mennyiségek.
  2. A diót egy száraz serpenyőben megpörköljük, majd ledaráljuk.
  3. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a porcukorral, majd szépen lassan hozzáadjuk több részletben a vizet, s végül a kávét.
  4. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, és kanalanként hozzáadjuk a cukros-tojásos masszához, ha ezzel is kész vagyunk belekeverjük a diót is. Míg a robotgép ezzel elszórakozik, egy csipet sóval felverjük a tojások fehérjét.
  5.  A kemény habot óvatos mozdulatokkal a összekeverjük a tésztával.
  6. Két tortaformának az alját kibéleljük sütőpapírral, s az elsőbe beletöltjük a tortamasszánkat és közepes lángon 35-40 percig sütjük.
  7. Ez épp elegendő idő, hogy elkészítsük ugyanezzel a módszerrel a második lapot is.
  8. A krémhez a szobahőmérsékletű teavajat kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, s tovább keverjük, beletesszük a kakaót, az egész tojásokat és készre keverjük. Nagyon egyszerű krém, de valami csodás az íze.
  9. A kihűlt piskótákat kettévágjuk és megtöltjük a krémmel, arra vigyázzunk, hogy krém kerül a torta tetejére és oldalára is.
  10. Ízlés szerint díszíthetjük. (A képen szereplő tortát a gyerekek dekorálták a Mami 50. születésnapjára, de általában csak csokireszelékkel és dióval leszórom.)

  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 636
elküldve: 2
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Mici féle diótorta, diótorta, rumos-krémes diótorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Mon, 2013-10-28 11:49

Kedves Móni!
A hét végére két szülinapos tortát kell sütnöm. Egyiknek ezt gondoltam,de mivel két torta lesz, egyszeres mennyiségben sütném meg a tésztát. Számomra úgy logikus, hogy a krémhez valókat is megfelezem( 15 dkg vaj, 13 dkg porcukor stb.). Jól gondolom?
Üdv: Cili

1112
tojás 8 db
porcukor 50 dkg
dió 30 dkg
rétesliszt 15 dkg
finomliszt 15 dkg
víz 20 ek
kávé 2 ek
sütőpor 2 csomag
vaj 30 dkg
porcukor 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
tojás 2 db