r
Nosalty Logó

Francia diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Francia diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 295 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3543 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 385 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 295 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    230.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    1008 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3205.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    1603 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.7 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 3543 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 385 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt bekapcsoljuk, a tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát vajjal kikenjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a rumot is hozzáadjuk, egyneművé keverjük.
  4. A puha vajat elkeverjük a kukoricaliszttel (nekem ez 10 dkg-nyi vajjal se jött össze, így pár ek cukros tojássárgáját tettem hozzá).
  5. A cukros tojássárgájához adjuk a lisztes vajat, és egyneművé keverjük.
  6. A tojásfehérjehab harmadával lazítjuk a tojássárgás-lisztes masszát.
  7. A darált dióban elkeverjük a szódabikarbónát - majd felváltva a tojásfehérjehabbal -, a tojássárgás-lisztes masszához keverjük. A habot nagy mozdulatokkal, óvatosan - mint a piskótánál -, hogy ne nagyon törjön a hab össze.
  8. A kész tésztát a tortaformába (nekem 26 cm átmérőjű van) simítjuk és az előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
  9. A megsült tortát kivesszük a formából, aljáról lehúzzuk a sütőpapírt. A tetejét megkenjük 3 ek-nyi lekvárral, diószemekkel díszítjük. Hagyjuk kihűlni, csak utána szeljük. Pillekönnyű tésztája van!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 38489
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 17.

Ajánló

A lekvár savanykássága nekem nagyon finom hozzá. Más piros-savanykás lekvár is illik hozzá: áfonya, szeder... :) De tölthető csokis-, vaníliás-, gesztenyés krémmel is... Feltétlenül ki kell próbálni!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Apukám egy halom szakácskönyvvel látott el, az egyik Bártfai Laci bácsié. Ebben leltem ezt a receptet, amit a meleg enyhülésével megsütöttünk a lányommal. Diót nem volt kedvem darálni, így összeöntöttünk mindenféle maradék darált diót, mandulát és mogyorót - lehet legközelebb is így teszek, mert a mogyoró nagyon finom benne! Tortaalapnak is tökéletes, csokis vagy gesztenyés krémmel is el tudom képzelni! Nálunk csak a felére került lekvár, a másik fele natúr maradt, hogy a fiaim vaníliamártással tudják enni. :) Egészen könnyű, piskóta puhaságú tésztája van!

Hozzászólások (5)

nyihaj

Ó, ennek igazán örülök! Remélem sokan el is készítik ezt a sütit, mert nagyon egyszer? és finom :)

Évi néni

Kedves Hajni! Nagyon szép tortát sütöttél, amit ki fogok próbálni. Már tudom, hogy jó dolog a receptjeidet olvasni. Gratulálok. Üdv: Évi néni

nyihaj

Kedves Évi néni! Nagyon köszönöm a dicséretet, megtisztel? t?led! :) Te is fantasztikus dolgokat töltessz fel, gyönyör? fotókkal! Már látom, lesz mit szemezgetnem bel?le ;) Üdv, Hajni

Törölt felhasználó

Kedves Nyihaj ! Mennyei finomságot raktál föl nekünk az oldalra.Köszönjük. Most készítettem el el?ször a tortádat de nekem s?r? és lapos lett a piskótája. Azért elfogyott nagyon hamar még így is.Én még leöntöttem ét tortabevonóval is a gyerekek örömére. Szeretném megtudni mit is ronthattam el a piskóta részénél? Köszön?m segítségedet.

nyihaj

Szia attka! Örülök, ha elfogyott, ízlett és sajnálom, hogy nem sikerült mintaszer?en! Nem tudom mi lehetett a gond... a piskóta lelke a tojás, ha nem friss vagy több, mint egy hetes nem lesz szép a piskóta. A fehérjét olyan keményre kell verni, hogy ha fejre állítod a tálat, ne essen ki bel?le. A sárgáját a cukorral világosra kell keverni. A vajat is habosra a liszttel (ahogy írtam, ez nekem is csak úgy jött össze, hogy a tojássárgás keverékb?l adtam hozzá). Utána ismét alaposan, egynem?vé keverni a tojássárgás keveréket és a vajat. Majd lazítani némi fehérjehabbal, a hab nagy részét pedig nagy mozdulatokkal elegyíteni, hogy ne törjön a hab, sok leveg? maradjon a tésztában. Elméletileg így m?ködnie kell... Sütöttem már a recept feltevése óta ezt a tortát, ugyanígy sikeredett. Bár tény, hogy mindkét alkalommal friss, 1-2 napos tojásból. Remélem nem szegi kedvedet és újból megpróbálod :) Köszönöm, hogy ezt a receptet választottad és megírtad a tapasztalatodat! üdv, Hajni

Kubatovpolli

Köszönöm a receptet! Már többször elkészítettem,kisebb változtatásokkal.Most éppen reszelt narancshéjat és cukrozott narancshéjat raktam bele.Én nem keverem a vajba a lisztet.Mikróban kissé felolvasztom,utána a cukorral kikevert tojássárgába keverem bele. A lisztet a darált adom. Eddig minden alkalommal sikerült.Hasonlóan készítem darált mákkal és kókuszreszelékkel is. Üdv: Polli

nyihaj

Kedves Polli! Örülök, hogy tetszik a recept! Naranccsal is biztos nagyon finom, nagyon jó ötlet, szerintem ki fogom próbálni :)

charlie007

Engedjétek meg, hogy az eredeti gyártásmenetet a siker érdekében átírjam. Összekeverem a száraz anyagokat egy tálban. a vajat felolvasztom. A t sárgát a cukor felével. szódabikarbónával, csipet sóval és vaníliás cukorral habosra keverem. A fehérjét a cukor másik felével kihabositom. A szárazanyaggal elkeverem a sárgás masszát, és ráteszem a fehér habot. Ezt fakanállal lazán, középr?l - kifelé bekeverem, közben hozzácsurgatom az olvasztott vajat, és mehet az el?melegített süt?be. Ha így készíted el, biztos, hogy szép-laza tortát fogsz kapni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – gyors és olcsó(bb) fogások advent első hetére

Szép lassan beindul az év végi roham, de mi úgy döntöttünk, hogy az aktuális nemzetközi járványőrület bőven elég a lelkünknek, nem vagyunk hajlandóak ezen felül stresszelni – ha nem muszáj. Most, advent első hetén gyors, egyszerű és viszonylag olcsó fogásokkal segítjük a hajrát.

Nosalty

További cikkek