r
Nosalty Logó

Somlói torta - Angyalkától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
angyalka
Somlói torta - Angyalkától
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sárga piskótához

A diós piskótához

A kakaós piskótához

A pudinghoz

A gyümölcsréteghez

A díszítéshez

Összesen 1091 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sárga piskótához

A diós piskótához

A kakaós piskótához

A pudinghoz

A gyümölcsréteghez

A díszítéshez

Összesen 5453 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sárga piskótához

A diós piskótához

A kakaós piskótához

A pudinghoz

A gyümölcsréteghez

A díszítéshez

Összesen 183 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1270.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.9 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    175 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 1091 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.3 g

Zsír

  • Összesen
    215.1 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1742 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6354.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1878 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    668 mg
  • Foszfor
    2229 mg
  • Nátrium
    1303 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    754.6 g
  • Cukor
    484 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    875.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    381 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    1408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    973 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1771 micro
  • β-crypt
    465 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2442 micro
Összesen 5453 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

A sárga piskótához

A diós piskótához

A kakaós piskótához

A pudinghoz

A gyümölcsréteghez

A díszítéshez

Elkészítés

A sárga piskótához

  1. Sárga piskótát keverünk ki 6 dkg lisztből, 6 dkg cukorból és 3 tojásból. (A tojásfehérjét kemény habbá kell verni!) Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 10 percig sütjük, majd megszurkálás után további 8 percig sütjük.
  2. Diós piskótát keverünk ki 6 dkg lisztből, 6 dkg cukorból, 3 tojásból és 3 ek darált dióból. Az előző piskótához hasonlóan sütjük meg.
  3. Kakaós piskótát keverünk ki 6 dkg lisztből, 6 dkg cukorból, 3 tojásból, 2-3 ek kakaóból és 1 ek zsemlemorzsából. Ezt is az előzőkhöz hasonlóan sütjük.
  4. A tejből, a vaníliás pudingból és 6 ek cukorból pudingot főzünk, majd langyosrahűtjük.
  5. A barackot apró darabokra vágjuk, a mazsolát jól átmossuk, valamint másfél marék diót apróra vágunk és megpirítunk.
  6. Egy tortatálra alulra rakjuk a kakaós piskótát. Ezt megkenjük pudinggal, ésmegszórjuk barackkal éspirítottdióval. Erre tesszük a diós piskótát, majd arra is puding, barack és dió kerül. Ennek a tetejére kerül a sárga piskóta, amit csak pudinggal és dióvaldíszítünk.
  7. Tejszínhabbal és csokoládéöntettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12091
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
angyalka 1 recept

Nagyon finom és mutatós torta, minden alkalomra.

Hozzávalók

A sárga piskótához

A diós piskótához

A kakaós piskótához

A pudinghoz

A gyümölcsréteghez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek