r
Nosalty Logó

Diótorta GastroBrix konyhájából

NS
Diótorta GastroBrix konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

1103
Kalória
21.9g
Fehérje
48.6g
Szénhidrát
95.8g
Zsír
68.4g
Víz
418.7g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
32.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 1103 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 13211 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    95.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 1103 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    262.6 g

Zsír

  • Összesen
    1149.7 g
  • Telített zsírsav
    375 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    254 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    461 g
  • Koleszterin
    5024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11079.5 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    352 mg
  • Kálcium
    1914 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1739 mg
  • Foszfor
    5429 mg
  • Nátrium
    1498 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    583 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

Víz

  • Összesen
    821.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5128 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    825 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1536 micro
  • Kolin:
    3498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5012 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    1236 micro
  • β-crypt
    326 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5042 micro
Összesen 13211 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 429 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. 12 tojássárgáját 12 evőkanál cukorral kikeverjük, majd 12 evőkanál darált diót és 6 evőkanál zsemlemorzsát adunk hozzá.
  2. Végül felváltva adjuk hozzá a tojások kemény habbá vert fehérjét és 2 evőkanál réteslisztet.
  3. Alaposan kivajazunk egy tortaformát (24 cm), és beleöntjük a tésztát.
  4. Úgy sütjük, mint a piskótát. (Én kb. 50 percig sütöttem 180 fokon.)

Krém

  1. 1 dl tejet 10 evőkanál cukorral felforralunk, és 50 dkg darált diót beleforgatva még egy percig tűzön hagyjuk.
  2. 50 dkg vajat 8 evőkanál porcukorral és 8 tojássárgával habosra keverünk. 12 dkg étcsokoládét belereszelünk, végül a kihűlt édes dióval összekeverjük.
  3. Egy narancs héját belereszeljük, a levét belefacsarjuk.

Díszítés

  1. A kisült tésztát 3 rétegre vágjuk, krémmel megtöltjük.
  2. A torta oldalát és tetejét is bevonjuk krémmel, majd darált dióval meghintjük. Dióbéllel díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24

Keresztanyukám egy régi újságból vágta ki ezt receptet, lakodalmas tortának írták. Macerás elkészíteni, de megéri. Igazi diós remekmű!

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...