r
Nosalty Logó

Diótorta GastroBrix konyhájából

NS
Diótorta GastroBrix konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

1103
Kalória
21.9g
Fehérje
48.6g
Szénhidrát
95.8g
Zsír
68.4g
Víz
418.7g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
32.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 1103 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 13211 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    95.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 1103 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    262.6 g

Zsír

  • Összesen
    1149.7 g
  • Telített zsírsav
    375 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    254 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    461 g
  • Koleszterin
    5024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11079.5 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    352 mg
  • Kálcium
    1914 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1739 mg
  • Foszfor
    5429 mg
  • Nátrium
    1498 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    583 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

Víz

  • Összesen
    821.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5128 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    825 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1536 micro
  • Kolin:
    3498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5012 micro
  • α-karotin
    90 micro
  • β-karotin
    1236 micro
  • β-crypt
    326 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5042 micro
Összesen 13211 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 41% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 429 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. 12 tojássárgáját 12 evőkanál cukorral kikeverjük, majd 12 evőkanál darált diót és 6 evőkanál zsemlemorzsát adunk hozzá.
  2. Végül felváltva adjuk hozzá a tojások kemény habbá vert fehérjét és 2 evőkanál réteslisztet.
  3. Alaposan kivajazunk egy tortaformát (24 cm), és beleöntjük a tésztát.
  4. Úgy sütjük, mint a piskótát. (Én kb. 50 percig sütöttem 180 fokon.)

Krém

  1. 1 dl tejet 10 evőkanál cukorral felforralunk, és 50 dkg darált diót beleforgatva még egy percig tűzön hagyjuk.
  2. 50 dkg vajat 8 evőkanál porcukorral és 8 tojássárgával habosra keverünk. 12 dkg étcsokoládét belereszelünk, végül a kihűlt édes dióval összekeverjük.
  3. Egy narancs héját belereszeljük, a levét belefacsarjuk.

Díszítés

  1. A kisült tésztát 3 rétegre vágjuk, krémmel megtöltjük.
  2. A torta oldalát és tetejét is bevonjuk krémmel, majd darált dióval meghintjük. Dióbéllel díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24

Keresztanyukám egy régi újságból vágta ki ezt receptet, lakodalmas tortának írták. Macerás elkészíteni, de megéri. Igazi diós remekmű!

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...