r
Nosalty Logó

Grillázs torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Grillázs torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 753 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 4512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Összesen 426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 753 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    324.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    975 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3957 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    440 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1257 mg
  • Nátrium
    1842 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.2 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2340 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1553 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1200 micro
Összesen 4512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 426 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a 8 tojásos diós piskótátmajd vízszintesen félbevágjuk.
  2. Vízgőz felett a 4 tojást és a 4 ek cukrot krémesre keverjük, majd hűlni hagyjuk.
  3. A 15 dkg diót és a 15 dkg cukrot egy tálban összekeverjük, és elkezdjük karamellizálni állandó kevergetés mellett, így a dió ispörkölődik. Majd ha ez kész, akkor vizes vágódeszkára terítjük, és hűlni hagyjuk, meg fog dermedni.
  4. A puha margarint habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a kihűlt tojásos krémet.
  5. Ha megdermedt a grillázs, akkor azt darabokra tördeljük, és mozsárban áttörjük (nem kell nagyon apróra!), majd átszitáljuk. Ami átmegy a szitán, azt a krémbe belekeverjük, ami benne marad, azzal borítjuk majd be a piskótatekercset.
  6. A két piskótalapot a krémmel bekenjük (úgy osztjuk el a krémet, hogy a külsejére is maradjon), majd elkezdjük feltekerni. (Én a két lapból egy nagy rúdba szoktam tekerni, de lehet kettőbe is.) Ezután a külsejét is bekenjük krémmel, és arra rászórjuk a nagyobb, darabos diót.
  7. Egy éjszakát állni hagyjuk.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 377
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 91492
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Erre egy fél napot rá kell szánni. Megéri a pepecselés, mert nagyon finom lesz. Az a legjobb, ha egy éjszakát állni tud.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A grillázshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...