Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-zabpelyhes keksz

Diós-zabpelyhes keksz
Diós-zabpelyhes keksz
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Cookie-t akartam sütni, de nem a "hagyományos" csokis sütit. Ezt a receptet egy újságban találtam, kicsit átalakítottam, és azóta így készítem el.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük
  2. A vajat kikeverjük a cukrokkal robotgéppel, amikor már habos, beleütjük a tojást, tovább keverjük, majd belekeverjük a reszelt sárgarépát is.
  3. Beleöntjük a tojásos masszába a fahéjjal elkevert lisztet, kézzel elkezdjük összedolgozni, közben beleforgatjuk a zabpelyhet, a mazsolát és a diót is.
  4. A masszából evőkanálnyi adagokat halmozunk a sütőpapírral kibélelt tepsinkre, és kb. 15 perc alatt megsütjük.
  5. Légkeveréses fokozaton jó sütni, akkor egymás alá 2 tepsit is betehetünk telepakolva a finom kekszünkkel. Ha nem légkeveréses a sütőnk, akkor egy tepsi mehet be egyszerre, és 20 perc kell neki.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x35 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 819
elküldve: 3
receptkönyvben: 60
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Yoffi

Mióta szakács: 2012.07.01.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós keksz zabpehellyel, diós-répás keksz, zabpelyhes keksz dióval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

543
mazsola 7.5 dkg
zabpehely 4 dkg
vaj 10 dkg
barna cukor 11.5 dkg
cukor 11.5 dkg
tojás 1 db
sárgarépa 5 dkg
finomliszt 22 dkg
sütőpor 0.5 csomag
fahéj 1 kk
dió 6 dkg