Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brazildiós-rozslisztes shortbread

Brazildiós-rozslisztes shortbread
Brazildiós-rozslisztes shortbread
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mintha a nagyi konyhájában készült volna! Persze akkoriban nem volt kapható paradió, de az ízek összhangja és az egyszerű hozzávalók mégis ilyen ízt komponálnak.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Felvert tejszínnel, idénygyümölcsökkel díszítve, vanilia- vagy csokiszósszal leöntve tovább bolondítható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 190 Celsius fokra előmelegítjük.
  2. A darált brazil diót, rozslisztet és porcukrot összekeverjük.
  3. Belemorzsoljuk a vajat, és egységes masszává gyúrjuk.
  4. Egy 19 cm átmérőjű kapcsos tortaformába vagy kiemelhető aljú gyümölcstortaformába egyengetjük el.
  5. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. Hagyjuk langyosra hűlni, és 12 szeletre vágjuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 222
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diós-vajas keksz, búzamentes keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

218
brazil dió - paradió 125 g
rozsliszt 175 g
porcukor 75 g
vaj 125 g