Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi diós csillagok

Karácsonyi diós csillagok
Karácsonyi diós csillagok
250 perc / előkészület: 10 perc sütés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Roppant egyszerű karácsonyi édesség, és mennyei finom! ;)
Az enyém azért repedezett be, mert előbb szárítottam, aztán szaggattam. :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dióból, porcukorból és a tojásfehérjék felvert habjából sűrű masszát keverünk. Egy tálcára kiteregetjük kb. 1,5 cm vastagon, és egy napig száradni hagyjuk.
  2. A 30 dkg porcukorból, két tojásfehérjéből és 1 ek citromléből sűrű masszát keverünk, és rákenjük a tésztára.
  3. Csíkokra szeljük, vagy csillag alakú kiszúró formával szaggatjuk.
  4. Majd 50 fokos sütőben, 4 órán át szárítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 312
elküldve: 0
receptkönyvben: 99
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki111

Mióta szakács: 2009.10.20.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós-tojáshabos csillag, liszt nélküli diós csillag, diós-tojásfehérjés aprósütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sat, 2009-12-19 19:38

Ezt a sütit "Orgona billentyű " néven ismerem.
Én úgy szoktam készíteni, hogy összeállítom a masszát, kinyújtom , csíkokra vágom, berakom a
tepsibe. Utána kenem rá a tojás fehérje habot.
Nagyon lassan inkább szárítom mint sütöm.

796
dió 60 dkg
porcukor 30 dkg
tojásfehérje 4 db
porcukor 30 dkg
tojásfehérje 2 db
citromlé 1 ek