Nosalty Logó

Diós-piskótás krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 763 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4577 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 260 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 763 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    323.5 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3851.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1306 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1180 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.8 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1903 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    287 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1864 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1103 micro
Összesen 4577 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 260 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tejre és állandó kavarással besűrítjük. Időnként belekavarva kihűtjük.
  2. A vajat a 2 ek porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal habosítjuk. Felverjük a tejszínhabot és hűtőbe tesszük.
  3. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, egyes fokozatra visszakapcsolva belekavarjuk a 2 tojássárgáját, és 2-3 részben az olajat.
  4. Összevegyítjük a diót, a darált babapiskótát és a sütőport, majd 2-3 részben rászórjuk a habra és óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön össze .
  5. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk a tésztát (40x28 cm) és 8-10 perc alatt megsütjük (tűpróba).
  6. Ha kihűlt a tészta, keresztbe félbevágjuk.
  7. A tejszínhabból 2 púpozott ek-nyit a krémhez kavarunk és rákenjük az egyik lapra, ráhelyezzük a másik lapot és maradék tejszínhabbal kidíszítjük a tészta tetejét. Megszórhatjuk csokireszelékkel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 40x28
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 221
  • Össznézettség: 935860
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csiki Piroska 228 recept

Évekkel ezelőtt egy Nők Lapjában találtam egy hasonló receptet, aztán eltűnt a lap, de megpróbáltam rekonstruálni. A családom szerint sikerült. A tésztája könnyű, kicsit másabb mintha liszttel készült volna.  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

MÁR RÁ SEM MEREK NÉZNI A SÜTEMÉNYEIDRE, ANNYIRA NAGYON JÓK, MERT MEGINT ELCSÁBULOK ÉS HOZZÁ KELLENE FOGNI A FOGYÓKÚRÁHOZ. GRATULA ÜGYES VAGY

Csiki Piroska

Pedig nagyon finom érdemes b?nbe esni miatta. Majd utána elkezded a fogyókúrát. Ja és következik még egy, most puhul a h?t?ben. Ha fel nem falják addig, holnap lefotózom és küldöm azt is. Köszönöm.

Gabys

Húúúúú Piroskám, épp írtam 1 másik sütihez, hogy miattatok fogok/fogunk elhízni. Hááááát kemény támadást inditottál a kg-im ellen:))) De ellenállhatatlan a sütid. Majd óvatosan eszek, egyszerre egyet:))) Köszönöm! Ezt is lájkolom, mint a karamellásodat:) Szép hétvégét! Gabi

Csiki Piroska

Köszönöm szépen Gabikám. A végén még lelkiismeret-furdalásom lesz, de úgy gondolom, hogy egy-két sütit?l még nem lesz baj. Kívánok én is szép hétvégét! Piroska

Gabys

Ne legyen Piroska:) Amennyire nem szeretem a végy 25 dk.vajat a krémhez típusú sütiket, annyira bejönnek ezek a habos csodák. Bevállalom meg a családom is ezt az édes "b?nbeesést":))) Max. nem f?zök csülkös bablevest..áthidaljuk a dolgot:) Gabi

Vicikó

Kedves Piroska! Ez is ( ! ) nagyon guszta, mint minden sütid!!! Biztos nagyon fincsi is volt! Szép vasárnapot Nektek! :-) Vici

Csiki Piroska

Kedves Vici! Nagyon szépen köszönöm. Igen, valóban finom, én ugyan a krémes süteményeimb?l nem ehetek, de a család visszajelzéséb?l kiderül, hogy finom. Neked is szép vasárnapot. Piroska

pussycat

Ez igazan nagyon guszta, ami csak finom lehet. A foton majdnem megszolal, olyan gyonyoru. Most ugyis jonnek a szulinapok a csaladomban, na meg a husvet, azt hiszem ezt meg kell probalni. Koszi, Piroska! Veronika

Csiki Piroska

Örülök, hogy tetszik és kívánok az ünnepelteknek boldog szülinapot. Szép hétvégét. Piroska

Henrietta1983

Szia Piroska! f?z? vagy habtejszín kell a krémbe? üdv, Henrietta

Csiki Piroska

Szia Henrietta! Habtejszín kell. Ebb?l habot verünk és 2 púpozott ek-al teszünk a krémbe, a többit a tészta tetejére. Én tejszínhab pótló port használtam. Üdv. Piroska

Henrietta1983

Szia Piroska, elkészítettem. Bár a tésztája nekem lapos lett, és ügyeskednem kellett, hogy ketté tudjam vágni. Legközelebb inkább 2 adagban sütöm meg. A vajat el?ször kristálycukorral kevertem ki, valami szörny? volt, roszogott a cukor a fogam alatt :D, és újabb adagot kevertem ki porcukorral. Legközelebb a darált dió helyett, darált mogyorót fogok tenni a tésztába. Köszönöm a receptet! :)

Csiki Piroska

Szia Henrietta! A tésztalapot nem vízszintesen kell félbe vágni, hanem keresztbe. Csodálom, hogy el tudtad vágni .Tehát a megsült tésztát megfelezed és miután megkented egymásra helyezed. A vajat mindig porcukorral kell kikavarni, mert hanem valóban ropogós lesz. Sajnálom, hogy problémáid voltak. Üdvözlettel Piroska

maya53

Ennyi figyelmetlen embert!! Érthet?en le van írva hogy porcukor és keresztbe vágjuk a tésztát:):)

Andi80_

Kedves Piroska, Csodásat alkottál, mint mindig. Szép estét! Andi

Csiki Piroska

Nagyon szépen köszönöm kedves Andi. Üdv. Piroska

Nik23

Megcsináltam a sütit. Valóban finom, de lenne pár negatív tapasztalatom is: - a krém nagyon sok bele, kb. a fele megmaradt, - a tejszínhab viszont kevés a tetejére, - és több id?t vesz igénybe az elkészítése. Ünnepi alkalomra tökéletes, mert szép és finom süti, de ne legyen sok vendég mert ebb?l az adagból 12 szelet lesz csak.

Csiki Piroska

Amint a fotón is látszik a krém vastagabb, mint a tészta, mi így szeretjük, de lehet készíteni csak egy pudingporból. Nekem a tejszínhab elég volt. Az adag valóban nem nagy, hiszen a 40x28 cm- es lap félbe van vágva és egymásra téve. Így pontosan 15, 3x9 cm -es szelet sütim lett, két szelet személyenként+ kett?t az unokák eltettek vacsorára. Azért örülök, hogy ízlett.

Törölt felhasználó

Kedves Piroska! Gyönyör? a süteményed és látszik is, hogy finom. Meg akarom csinálni, de a krém 3 utolsó összetev?je nem stimmel. Gondolom, hogy ott tejszínnek kéne szerepelni, tehát el lehet készíteni. De ha esetleg valaki nem jön rá. Jó lenne, ha kijavítanád. Köszi. Üdv. Kati

Csiki Piroska

Kedves Kati! Valóban tejszín kell, én tejszínhab pótló port használtam, de ha volna igazi tejszín az lenne jó, sajnos nálunk nincs. Köszönöm az észrevételt. Üdvözlettel:Piroska

Törölt felhasználó

Kedves Piroska! Nem csak csodás, de igazán különleges a süteményed.Ami érdekes számomra, hogy ilyen jelleg? sütemény babapiskótával készül. Nagyon sok recepteddel találkozom és mindet nagyszer?nek találom. Igazán elégedett lehet a család, h. ennyi fantáziadús és finom étellel megterített asztal várja ?ket. Ami sajnálatos, h. az szab határt a remekeidnek, h. nem lehet hozzájutni a hozzávalókhoz. Mégis csak gratulálni tudok, mert úgy t?nik kit?n?en megoldod. Köszönöm a receptet, és további sok sikert kívánok!

Csiki Piroska

Kedves Dinuci! Nagyon köszönöm a kedves szavaidat, igazán jól esnek. A családom tényleg elégedett. Igaz, hogy sok mindenhez nem tudunk itt hozzájutni, de az elmúlt évekhez viszonyítva sokat javult a helyzet, és amit nem ismerünk az nem hiányzik. Még egyszer köszönöm. Piroska

Törölt felhasználó

Amikor el?ször sütöttem meg,nekem alig maradt bel?le.Másodszor tortának csináltam.Mindenkinek ízlett.De abból is csak egy kevés jutott.Harmadszor dupla adagot sütöttem,és így már nekem is jutott bel?le.NAGYON FINOM ÉS KIADÓS SÜTI.KÖSZÖNJÜK.

Csiki Piroska

Icuka örülök, hogy sikere volt a sütinek és köszönöm, hogy visszajeleztél.

Bató Edit

Kedves Piroska! Csak ismételni tudom a többieket, mert csodás a sütid, érdekes a babapiskóta miatt. És annyira látni rajta, hogy milyen gonddal készítetted, mert nagyon szép! Megennék most egy szeletet! :) El is mentettem és hamarosan megsütöm. Puszillak, Edit

Csiki Piroska

Editkém, olyan aranyos vagy, köszönöm szépen. Valóban érdekes és a piskóta miatt az állaga és az íze is más. Érdemes megsütni. Puszi, Piroska

Bató Edit

Hát ez tényleg nagyon finom lett! Csak egy hibája van, alig lehet abbahagyni... :)

Csiki Piroska

Be örülök, hogy meg vagy elégedve vele. Mindig izgulok a visszajelzéseknél, mert olyan könnyen el lehet rontani a dolgokat. Üdvözöllek: Piroska :)

Törölt felhasználó

Kedves Piroska ez valami fantasztikus!Nagyon finom volt!Nemrég találtam rá az Ön blogjára és mint kiderült nem is lakunk messze egymástól.Végre találtam egy igazi erdélyi konyhatündért.Én még fiatal háziasszony vagyok és végre rátaláltam valakire akit?l tanulhatok!

Csiki Piroska

Kedves Pipane! Örülök, hogy bevált a recept és annak is hogy így egymásra találtunk. Valóban nincs messze Parajd t?lünk. Üdvözlettel Piroska

Törölt felhasználó

Kedves Piroska! darált háztartási keksszel is lehet csinálni?

Csiki Piroska

Nem próbáltam keksszel, nem tudom milyen lesz, a piskóta lazább, mint a keksz és ropogós. Talán inkább 5 ek lisztet helyette.

sarai eva

Szia Piroska! Tegnap megcsináltam a sütidet. Nagyon-nagyon-nagyon ízlett a családnak. Annyit változtattam csak rajta,hogy nem vágtam el a tésztát,csak rákentem a pudingot a tejszínt és megszórtam csokidarával.Így nem kellett három adagot sütni az édesszájú családnak.Fél óra alatt el is tüntették. Sokszor kell még megsütnöm. Köszönöm.

Csiki Piroska

Szia Éva! Nagyon örülök, hogy ízlett a családodnak és köszönöm, hogy megosztottad velem. Jó sütögetést kívánok. Piroska

almamag

Kedves Piroska! Ó, már megint csodálatosat alkottál! Annyira imádom a receptjeidet, legszívesebben mindet megsütném, f?zném! De egyszer sort kerítek rá, tuti! Ezek az ízek nagyon közel állnak hozzám. Nagyon jó egészséget kívánok és sok ilyen szuper recepttel ajándékozzál meg minket! Üdvözlettel: Ili

Csiki Piroska

Kedves Almamag! Te mindig olyan aranyos vagy, pedig semmi rendkívülit nem csinálok, csak egyszer?en f?zök a családomnak. A receptjeim nem komplikáltak, bárki elkészítheti. Azért jól esnek a kedves szavaid. Köszönöm és szeretettel üdvözöllek. Piroska

almamag

Igen! Azt hiszem az egyszer?ség miatt is kedvelem. Valahogy minden receptedben a "tiszta éned" érzem! Gyermekkoromat felidéz? erdélyi emberek, ételek..... A szívük benne van. :-) Köszönettel: Ili

Csiki Piroska

Drága vagy. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.