r
Nosalty Logó

Diós-piskótás krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Diós-piskótás krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 763 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 260 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 763 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.4 g

Zsír

  • Összesen
    323.5 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3851.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1306 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1180 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.8 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1903 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    287 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1864 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1103 micro
Összesen 4577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 260 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tejre és állandó kavarással besűrítjük. Időnként belekavarva kihűtjük.
  2. A vajat a 2 ek porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal habosítjuk. Felverjük a tejszínhabot és hűtőbe tesszük.
  3. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, egyes fokozatra visszakapcsolva belekavarjuk a 2 tojássárgáját, és 2-3 részben az olajat.
  4. Összevegyítjük a diót, a darált babapiskótát és a sütőport, majd 2-3 részben rászórjuk a habra és óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön össze .
  5. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk a tésztát (40x28 cm) és 8-10 perc alatt megsütjük (tűpróba).
  6. Ha kihűlt a tészta, keresztbe félbevágjuk.
  7. A tejszínhabból 2 púpozott ek-nyit a krémhez kavarunk és rákenjük az egyik lapra, ráhelyezzük a másik lapot és maradék tejszínhabbal kidíszítjük a tészta tetejét. Megszórhatjuk csokireszelékkel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 40x28
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3655
  • Tegnapi nézettség: 40
  • 7 napos nézettség: 141
  • Össznézettség: 1130375
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-piskótás krémes
Csiki Piroska 230 recept

Évekkel ezelőtt egy Nők Lapjában találtam egy hasonló receptet, aztán eltűnt a lap, de megpróbáltam rekonstruálni. A családom szerint sikerült. A tésztája könnyű, kicsit másabb mintha liszttel készült volna.  

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

5 módszer, hogy okosan újrahasznosítsd a régi ruháidat

Alapvetően évente egyszer érdemes átnézni a gardróbunkat, hogy ne legyen tele felesleges darabokkal: így helyet csinálhatunk az új ruháknak, és sokkal rendezettebb lehet a ruhásszekrényünk is. De mit csináljunk azokkal a farmerekkel, pólókkal és társaikkal, amiket ilyenkor kiszelektálunk?

Szabó Anna

További cikkek