Diós-piskótás krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
13g cukor52 kcal
-
17g dió109 kcal
-
17g babapiskóta63 kcal
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
63 kcal
A krémhez
-
10g tojássárgája32 kcal
-
43 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
100g tej56 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
763
Kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
80g cukor310 kcal
-
100g dió654 kcal
-
100g babapiskóta376 kcal
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A krémhez
-
60g tojássárgája193 kcal
-
257 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
600g tej336 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
Összesen
4577
Kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
4.6g cukor18 kcal
-
5.7g dió37 kcal
-
5.7g babapiskóta21 kcal
-
11.4g tojásfehérje6 kcal
-
2.3g tojássárgája7 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
A krémhez
-
3.4g tojássárgája11 kcal
-
3.8g tejszínízű pudingpor15 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
34.2g tej19 kcal
-
5.7g vaj41 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
17.1g habtejszín50 kcal
Összesen
260
Kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 53.9 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 642 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.8 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 317 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 311 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
763
Kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 86.4 g
Zsír
-
Összesen 323.5 g
-
Telített zsírsav 136 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 1633 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3851.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 1306 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 1180 mg
-
Nátrium 1030 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 334.8 g
-
Cukor 220 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 443.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1903 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 287 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 931 mg
-
Retinol - A vitamin: 1864 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 438 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1103 micro
Összesen
4577
Kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
260
Kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
-
6.7 dkg cukor
-
4.2 db tojásfehérje
-
1.7 db tojássárgája
-
0.8 tk sütőpor
-
0.4 dl napraforgó olaj
A krémhez
-
2.5 db tojássárgája
-
1.3 tasak tejszínízű pudingpor
-
4.2 ek cukor
-
5 dl tej
-
8.3 dkg vaj
-
1.7 ek porcukor
-
2.5 dl habtejszín
Elkészítés
A tésztához
- Először a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tejre és állandó kavarással besűrítjük. Időnként belekavarva kihűtjük.
- A vajat a 2 ek porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal habosítjuk. Felverjük a tejszínhabot és hűtőbe tesszük.
- A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, egyes fokozatra visszakapcsolva belekavarjuk a 2 tojássárgáját, és 2-3 részben az olajat.
- Összevegyítjük a diót, a darált babapiskótát és a sütőport, majd 2-3 részben rászórjuk a habra és óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön össze .
- Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk a tésztát (40x28 cm) és 8-10 perc alatt megsütjük (tűpróba).
- Ha kihűlt a tészta, keresztbe félbevágjuk.
- A tejszínhabból 2 púpozott ek-nyit a krémhez kavarunk és rákenjük az egyik lapra, ráhelyezzük a másik lapot és maradék tejszínhabbal kidíszítjük a tészta tetejét. Megszórhatjuk csokireszelékkel.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 40x28
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 3569
- Tegnapi nézettség: 26
- 7 napos nézettség: 256
- Össznézettség: 1048737
- Feltöltés dátuma: 2013. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Csiki Piroska
229 recept
Évekkel ezelőtt egy Nők Lapjában találtam egy hasonló receptet, aztán eltűnt a lap, de megpróbáltam rekonstruálni. A családom szerint sikerült. A tésztája könnyű, kicsit másabb mintha liszttel készült volna.
Hozzászólások (37)
MÁR RÁ SEM MEREK NÉZNI A SÜTEMÉNYEIDRE, ANNYIRA NAGYON JÓK, MERT MEGINT ELCSÁBULOK ÉS HOZZÁ KELLENE FOGNI A FOGYÓKÚRÁHOZ. GRATULA ÜGYES VAGY
Pedig nagyon finom érdemes b?nbe esni miatta. Majd utána elkezded a fogyókúrát. Ja és következik még egy, most puhul a h?t?ben. Ha fel nem falják addig, holnap lefotózom és küldöm azt is. Köszönöm.
Húúúúú Piroskám, épp írtam 1 másik sütihez, hogy miattatok fogok/fogunk elhízni. Hááááát kemény támadást inditottál a kg-im ellen:))) De ellenállhatatlan a sütid. Majd óvatosan eszek, egyszerre egyet:))) Köszönöm! Ezt is lájkolom, mint a karamellásodat:) Szép hétvégét! Gabi
Köszönöm szépen Gabikám. A végén még lelkiismeret-furdalásom lesz, de úgy gondolom, hogy egy-két sütit?l még nem lesz baj. Kívánok én is szép hétvégét! Piroska
Ne legyen Piroska:) Amennyire nem szeretem a végy 25 dk.vajat a krémhez típusú sütiket, annyira bejönnek ezek a habos csodák. Bevállalom meg a családom is ezt az édes "b?nbeesést":))) Max. nem f?zök csülkös bablevest..áthidaljuk a dolgot:) Gabi
Kedves Piroska! Ez is ( ! ) nagyon guszta, mint minden sütid!!! Biztos nagyon fincsi is volt! Szép vasárnapot Nektek! :-) Vici
Kedves Vici! Nagyon szépen köszönöm. Igen, valóban finom, én ugyan a krémes süteményeimb?l nem ehetek, de a család visszajelzéséb?l kiderül, hogy finom. Neked is szép vasárnapot. Piroska
Ez igazan nagyon guszta, ami csak finom lehet. A foton majdnem megszolal, olyan gyonyoru. Most ugyis jonnek a szulinapok a csaladomban, na meg a husvet, azt hiszem ezt meg kell probalni. Koszi, Piroska! Veronika
Örülök, hogy tetszik és kívánok az ünnepelteknek boldog szülinapot. Szép hétvégét. Piroska
Szia Piroska! f?z? vagy habtejszín kell a krémbe? üdv, Henrietta
Szia Henrietta! Habtejszín kell. Ebb?l habot verünk és 2 púpozott ek-al teszünk a krémbe, a többit a tészta tetejére. Én tejszínhab pótló port használtam. Üdv. Piroska
Szia Piroska, elkészítettem. Bár a tésztája nekem lapos lett, és ügyeskednem kellett, hogy ketté tudjam vágni. Legközelebb inkább 2 adagban sütöm meg. A vajat el?ször kristálycukorral kevertem ki, valami szörny? volt, roszogott a cukor a fogam alatt :D, és újabb adagot kevertem ki porcukorral. Legközelebb a darált dió helyett, darált mogyorót fogok tenni a tésztába. Köszönöm a receptet! :)
Szia Henrietta! A tésztalapot nem vízszintesen kell félbe vágni, hanem keresztbe. Csodálom, hogy el tudtad vágni .Tehát a megsült tésztát megfelezed és miután megkented egymásra helyezed. A vajat mindig porcukorral kell kikavarni, mert hanem valóban ropogós lesz. Sajnálom, hogy problémáid voltak. Üdvözlettel Piroska
Ennyi figyelmetlen embert!! Érthet?en le van írva hogy porcukor és keresztbe vágjuk a tésztát:):)
Kedves Piroska, Csodásat alkottál, mint mindig. Szép estét! Andi
Nagyon szépen köszönöm kedves Andi. Üdv. Piroska
Megcsináltam a sütit. Valóban finom, de lenne pár negatív tapasztalatom is: - a krém nagyon sok bele, kb. a fele megmaradt, - a tejszínhab viszont kevés a tetejére, - és több id?t vesz igénybe az elkészítése. Ünnepi alkalomra tökéletes, mert szép és finom süti, de ne legyen sok vendég mert ebb?l az adagból 12 szelet lesz csak.
Amint a fotón is látszik a krém vastagabb, mint a tészta, mi így szeretjük, de lehet készíteni csak egy pudingporból. Nekem a tejszínhab elég volt. Az adag valóban nem nagy, hiszen a 40x28 cm- es lap félbe van vágva és egymásra téve. Így pontosan 15, 3x9 cm -es szelet sütim lett, két szelet személyenként+ kett?t az unokák eltettek vacsorára. Azért örülök, hogy ízlett.
Kedves Piroska! Gyönyör? a süteményed és látszik is, hogy finom. Meg akarom csinálni, de a krém 3 utolsó összetev?je nem stimmel. Gondolom, hogy ott tejszínnek kéne szerepelni, tehát el lehet készíteni. De ha esetleg valaki nem jön rá. Jó lenne, ha kijavítanád. Köszi. Üdv. Kati
Kedves Kati! Valóban tejszín kell, én tejszínhab pótló port használtam, de ha volna igazi tejszín az lenne jó, sajnos nálunk nincs. Köszönöm az észrevételt. Üdvözlettel:Piroska
Kedves Piroska! Nem csak csodás, de igazán különleges a süteményed.Ami érdekes számomra, hogy ilyen jelleg? sütemény babapiskótával készül. Nagyon sok recepteddel találkozom és mindet nagyszer?nek találom. Igazán elégedett lehet a család, h. ennyi fantáziadús és finom étellel megterített asztal várja ?ket. Ami sajnálatos, h. az szab határt a remekeidnek, h. nem lehet hozzájutni a hozzávalókhoz. Mégis csak gratulálni tudok, mert úgy t?nik kit?n?en megoldod. Köszönöm a receptet, és további sok sikert kívánok!
Kedves Dinuci! Nagyon köszönöm a kedves szavaidat, igazán jól esnek. A családom tényleg elégedett. Igaz, hogy sok mindenhez nem tudunk itt hozzájutni, de az elmúlt évekhez viszonyítva sokat javult a helyzet, és amit nem ismerünk az nem hiányzik. Még egyszer köszönöm. Piroska
Amikor el?ször sütöttem meg,nekem alig maradt bel?le.Másodszor tortának csináltam.Mindenkinek ízlett.De abból is csak egy kevés jutott.Harmadszor dupla adagot sütöttem,és így már nekem is jutott bel?le.NAGYON FINOM ÉS KIADÓS SÜTI.KÖSZÖNJÜK.
Icuka örülök, hogy sikere volt a sütinek és köszönöm, hogy visszajeleztél.
Kedves Piroska! Csak ismételni tudom a többieket, mert csodás a sütid, érdekes a babapiskóta miatt. És annyira látni rajta, hogy milyen gonddal készítetted, mert nagyon szép! Megennék most egy szeletet! :) El is mentettem és hamarosan megsütöm. Puszillak, Edit
Editkém, olyan aranyos vagy, köszönöm szépen. Valóban érdekes és a piskóta miatt az állaga és az íze is más. Érdemes megsütni. Puszi, Piroska
Hát ez tényleg nagyon finom lett! Csak egy hibája van, alig lehet abbahagyni... :)
Be örülök, hogy meg vagy elégedve vele. Mindig izgulok a visszajelzéseknél, mert olyan könnyen el lehet rontani a dolgokat. Üdvözöllek: Piroska :)
Kedves Piroska ez valami fantasztikus!Nagyon finom volt!Nemrég találtam rá az Ön blogjára és mint kiderült nem is lakunk messze egymástól.Végre találtam egy igazi erdélyi konyhatündért.Én még fiatal háziasszony vagyok és végre rátaláltam valakire akit?l tanulhatok!
Kedves Pipane! Örülök, hogy bevált a recept és annak is hogy így egymásra találtunk. Valóban nincs messze Parajd t?lünk. Üdvözlettel Piroska
Kedves Piroska! darált háztartási keksszel is lehet csinálni?
Nem próbáltam keksszel, nem tudom milyen lesz, a piskóta lazább, mint a keksz és ropogós. Talán inkább 5 ek lisztet helyette.
Szia Piroska! Tegnap megcsináltam a sütidet. Nagyon-nagyon-nagyon ízlett a családnak. Annyit változtattam csak rajta,hogy nem vágtam el a tésztát,csak rákentem a pudingot a tejszínt és megszórtam csokidarával.Így nem kellett három adagot sütni az édesszájú családnak.Fél óra alatt el is tüntették. Sokszor kell még megsütnöm. Köszönöm.
Szia Éva! Nagyon örülök, hogy ízlett a családodnak és köszönöm, hogy megosztottad velem. Jó sütögetést kívánok. Piroska
Kedves Piroska! Ó, már megint csodálatosat alkottál! Annyira imádom a receptjeidet, legszívesebben mindet megsütném, f?zném! De egyszer sort kerítek rá, tuti! Ezek az ízek nagyon közel állnak hozzám. Nagyon jó egészséget kívánok és sok ilyen szuper recepttel ajándékozzál meg minket! Üdvözlettel: Ili
Kedves Almamag! Te mindig olyan aranyos vagy, pedig semmi rendkívülit nem csinálok, csak egyszer?en f?zök a családomnak. A receptjeim nem komplikáltak, bárki elkészítheti. Azért jól esnek a kedves szavaid. Köszönöm és szeretettel üdvözöllek. Piroska
Igen! Azt hiszem az egyszer?ség miatt is kedvelem. Valahogy minden receptedben a "tiszta éned" érzem! Gyermekkoromat felidéz? erdélyi emberek, ételek..... A szívük benne van. :-) Köszönettel: Ili
Drága vagy. :)