r
Nosalty Logó

Diós piskóta körtés-vaníliás krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós piskóta körtés-vaníliás krémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

a piskótához

a krémhez

Összesen 470 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

a piskótához

a krémhez

Összesen 3766 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

a piskótához

a krémhez

Összesen 225 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 470 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    193.2 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3188.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.8 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1759 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    788 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1393 micro
Összesen 3766 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 225 Kcal

Hozzávalók

a piskótához

a krémhez

Elkészítés

a piskótához

  1. A piskótát a szokott módon elkészítjük, és hagyjuk kihűlni.

a krémhez

  1. Megcsináljuk a körtelével a pudingot, majd hozzáadjuk a 4 kanál cukrot és a vaníliás cukrot.
  2. Amíg hűl a puding, a vajat a porcukorral és az aromával habosra keverjük, illetve minél kisebbre darabolva hozzáadjuk a körtéket is.
  3. Ha a puding kihűlt, egybedolgozzuk a krémet, lekenjük vele a piskótát, darált dióval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 4567
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 07.

Ajánló

Bármilyen más gyümölccsel is vegyíthető a körte, igazából minél több íz, annál jobb.:)

Receptkategóriák

Maradék dióból készült és maradék körtéből, gyors, egyszerű és igazi lusta, vasárnapi nyalánkság.:)

Hozzávalók

a piskótához

a krémhez

Címlapról ajánljuk

Íme a retró süti receptje, amit az internet tett (újra)...

Pár hónappal ezelőtt az Instagram forgatagában megjelent egy furcsa kisugárzású, zöld színű, alakváltó retró édesség. Sokan nem hallottak róla, mások ismerték, de elfeledték, míg egyesek tárt karokkal befogadták receptrepertoárjukba az új jövevényt. Mi is így tettünk: elkészítettük a híres/hírhedt békadesszertet.

Nosalty