Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós isler Zsuzsamama konyhájából

Diós isler Zsuzsamama konyhájából
Diós isler Zsuzsamama konyhájából
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi receptkártyás időszakból való ez a kitűnő sütirecept. Érdemes kipróbálni, mert sokáig eláll, és puha omlós marad. Csak másnap lehet igazán élvezni a fogyasztását.

hozzávalók / 4 adag

A sütihez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a mogyorót, a sütőport, cukrot, sót, a vajat, a fahéjat és a tojást beletesszük egy robotgép táljába, és összedolgozzuk sima tésztává.
  2. Fóliába csomagoljuk, és 60 percre a hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát belisztezett deszkán 1/2 cm vastagra nyújtjuk. 96 db 3 cm átmérőjű érmét szaggatunk belőle, szilikonos papírral bélelt sütőlemezre. 10 perc alatt készre sütjük. Gázsütő 4-es fokozat, hőlégkeverésesben 200 fokon.
  4. Ha kész, kihűtjük, és két-két korongot baracklekvárral összeragasztunk. A tortabevonót 2 ek olajjal gőzfürdő felett egy tálban megolvasztunk, és simára keverünk.
  5. A pihentetett korongokat belemártjuk félig, és mindegyikre fél dióbelet teszünk. Zsírpapírra tesszük őket, és tálcára, hogy a hűtőbe be tudjuk tenni dermedni. Ezután dobozba tegyük fogyasztásig. Sokáig eláll, másnap fogyasszuk, mert akkor finomabb.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 124
elküldve: 2
receptkönyvben: 71
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

isler, diós linzer lekvárral töltve, diós isler

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KatoNeni81
KatoNeni81 Fri, 2015-07-10 21:32

Koszonom a receptet, tokeletes. Az elso ket tepsi sutit elegettem, mert az en sutom csak sima elektromos. Rajottem hogy eleg 170 C - 8 percig.
Nagyon finomak lettek a sutik, eper lekvarral :)

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Thu, 2014-02-13 18:02

Igazán nem értem kedves Nosaltysok,hogy miért nem hagytátok eredeti nevét ennek a süteménynek.Ez nem diós isler,már ne haragudjatok!Főleg mivel mogyoróval készül,csak a tetejét diszíti a dióbél.

1213
finomliszt 15 dkg
cukor 15 dkg
törökmogyoró 15 dkg
sütőpor 1 tk
1 csipet
fahéj 1 kávéskanál
tojás 1 db
vaj 10 dkg
sárgabaracklekvár 25 dkg
tortabevonó 15 dkg
dió 2 marék
napraforgó olaj 2 ek