Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Isler 4. -barackhabos

Isler 4. -barackhabos
Isler 4. -barackhabos
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc sütim. A recept még Erdélyből származik, számomra megunhatatlan.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tejet a végén tesszük hozzá, amennyiben nem állna össze a tészta.
  2. Kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, lassú tűznél sütjük.
  3. A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött keményre verjük, ha kész, hozzákeverjük a baracklekvárt.
  4. A kihűlt korongokat kettesével összerakjuk a barackos habbal.
  5. A tortabevonót az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, s bevonjuk vele a sütiket.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 814
elküldve: 2
receptkönyvben: 131
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

isler erdélyi módra, barackhabbal töltött isler

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Tue, 2012-11-20 14:48

Szia! Meddig áll áll? Karácsonyra már megsüthetem előre? Én már ilyenkor is sütök és elteszem fém dobozba. Eddig amit eltettem kibírta, de szeretném a repertoárt bővíteni.
Üdv. Boszi

Gerdi
Gerdi / Gerdi Tue, 2012-11-20 18:40

Kedves Boszi13! A tojásfehérje töltelék miatt nem ajánlanám előre elkészíteni, a lapok viszont elállnak sokáig, és úgy magában, kekszként rágcsálva is nagyon finom. Legfeljebb csak a lapokat sütöd meg előre, s vagy úgy marad, vagy utólag kerül bele a töltelék.
Jó sütögetést!
Üdv. Gerdi

578
finomliszt 40 dkg
margarin 25 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 15 dkg
dió 15 dkg
tojássárgája 3 db
tej 2 ek
tojásfehérje 3 db
cukor 17 dkg
sárgabaracklekvár 3 ek
étcsokoládé 15 dkg
napraforgó olaj 3 ek