Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-diós isler

Fahéjas-diós isler
Fahéjas-diós isler
18 perc / előkészület: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

2007-es "Blikk Nők" karácsonyi kiadásában találtam. Azóta készítem. Nem a hagyományos nagy méretű islereket készítek, hanem "miniket". Nagy kedvencünk. Én nagyon vékonyra nyújtom, így másnapra megpuhul - bár már aznap csemegézünk belőle. Karácsonyunk elmaradhatatlan sütije.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet dolgozzuk össze a cukorral, dióval, margarinnal és a többi hozzávalóval.
  2. Rakjuk hűtőszekrénybe kb. 1 órára.
  3. Ezután nyújtsuk vékonyra, szaggassuk korong alakúra. Süssük kb. 8-10 percig 220 fokra előmelegített sütőben. Legyünk óvatosak, mert hamar megéghetnek!
  4. A megsült korongokat lekvárral összeragasztjuk.
  5. Ha kihűlt, bevonjuk a vízgőz felett felolvasztott csokival.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 832
elküldve: 8
receptkönyvben: 111
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

R.Szilvi

Mióta szakács: 2012.11.17.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas linzer, lekvárral töltött fahéjas linzer, csokibevonatos linzer

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

683
margarin 20 dkg
finomliszt 20 dkg
porcukor 10 dkg
dió 10 dkg
tojás 1 db
fahéj 0 ízlés szerint
citromhéj 1 ek
1 csipet
lekvár/ dzsem 10 dkg
csokoládé 10 dkg