Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós isler helena konyhájából

Diós isler helena konyhájából
Diós isler helena konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem születésnapja volt, és arra sütöttem. Legalábbis ez az egyik a süteményekből, amit erre az alkalomra készítettem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat kimérjük és összegyúrjuk.
  2. Pár órára tegyük a hűtőbe.
  3. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és előmelegített sütőben világosra sütjük.
  4. Kettesével lekvárral összeragasztjuk.
  5. A zsírt és a csokoládét összeolvasztjuk, belemártjuk az islert, és papírra rakjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 72 253
elküldve: 9
receptkönyvben: 349
elkészítve: 23/23
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokimázas diós isler, csokis tetejű lekváros linzer, lekváros isler csokival bevonva

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Thu, 2017-09-14 21:01

Köszönöm szépen! Még én is meglepődtem,hogyilyen jól sikerültek!
Üdvözlettel,Helena

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2016-12-17 21:22

A tészába kell, nem érezni benne az ecetet,megfogtál! Így kaptam ,így sütöttem,de nagyon finom! Van egy ecetes kifli receptem, az is nagyon finom,omlós,csak ajánlani tudom mind a két félét!
Üdvözlettel,helena26

KisGa
KisGa Mon, 2014-11-24 09:33

Köszi, a vaj jól hangzik. Nekem a zsír egy kicsit idegen egy islerben :)

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2014-02-02 01:46

Nagyon irigy vagyok az isleredre... Par napja keszitettem es nekem nem puhult meg. Szerinted mi lehetett a baj? Tul sutottem? Nagyon koszonom elore is a valaszod.

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2014-02-02 13:38

Valójában nem szabad túl sütni, én jobban szeretem ezt a diós változatot.Ez biztos megpuhul. A linzerbe nem teszek tojássárgáját sem, csakis tojás nélkül sütöm.
Üdvözlettel,Helena

1352
finomliszt 35 dkg
vaj 25 dkg
cukor 8 dkg
ecet 1 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
dió 10 dkg
1 csipet
lekvár/ dzsem 20 dkg
csokoládé 10 dkg
mangalica zsír 2 ek