r
Nosalty Logó

Diós gesztenyés torta

Sziszi
Diós gesztenyés torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

822
Kalória
11.3g
Fehérje
90.5g
Szénhidrát
46.8g
Zsír
42.9g
Víz
112.5g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
52.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6575 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 316 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    374.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    149 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3452.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1224 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    723.9 g
  • Cukor
    417 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    343.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2846 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1848 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 6575 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. Az 5 tojásfehérjét a fele cukorral (10 dkg) és a fele vízzel (5 ek) kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgájáta cukor és a víz másik felével jó habosra fehéredésig verjük a robotgéppel.
  4. A lisztbe belekeverjüka szódabikarbónát, majd ezt és a diót hozzáadjuka tojássárgákhoz.
  5. A tojássárgájás-lisztes-diós keverékbe óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  6. Kivajazott, kilisztezett 24 cm átmérőjű csatos tortaformában sütjük meg, először közepes, majd félidőnél kis lángra véve, ekkor letakarjuk alufóliával, különben megég a teteje. Összesen úgy 45-55 percig kell sütni, tűpróbával ellenőrizzük, hogynemnyers-e a közepe.
  7. Krém elkészítése:
  8. A 3 dl tejből és a 3 evőkanál lisztből sűrű főzött krémet készítünk, és kihűtjük.
  9. A puha vajat felkockázzuk a gesztenyemasszával együtt, és egy mély keverőtálba tesszük, rászórjuk a porcukrot, és a főzött krémet is beletesszük.
  10. Robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
  11. A torta összeállítása:
  12. A tésztát három lapba vágjuk, és megvárjuk még kihűl, utána a krémmel megtöltjük úgy, hogy hagyunk annyit,amivel a torta külsejét bevonhatjuk.
  13. Már csak ki kell díszíteni kedvünk szerint.:)
  14. Tálalás előtt minimum pár órára hűtőbe kell tenni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 24

Bevált régi recept a Nagymamámtól. A család kedvenc tortája, gyakran készül szülinapok alkalmával.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...