r
Nosalty Logó

Diótorta diókrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Diótorta diókrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskótához

Diós krémhez

Összesen 429 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskótához

Diós krémhez

Összesen 2579 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskótához

Diós krémhez

Összesen 316 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 429 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    194.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2490.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    977 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.9 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    306 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    1056 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1116 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1324 micro
Összesen 2579 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Diós krémhez

Elkészítés

Piskótához

  1. A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk.
  2. Hozzáadunk 6 evőkanál cukorport, és a 6 tojássárgáját óvatosan beleforgatjuk.
  3. Ezután következik a 8 evőkanál darált dió és 2 evőkanál zsemlyemorzsa. Mindezeket könnyedén összekavarjuk.
  4. Két egyenlő részben kikent sütőformában megsütjük.

Diós krémhez

  1. 6 deka darált diót 1 deci friss tejjel leforrázunk.
  2. Ha kihűlt, 10 deka vajat 6 evőkanál vaníliás cukorport, 1-2 evőkanál rumot hozzáadva addig kavarjuk, míg szép fehér nem lesz.
  3. A lapokat megtöltjük a krémmel. A torta külsejét is vékonyan bevonjuk vele, és darált dióval bőven meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20X30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 94861
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 31.

Ajánló

A piskótamassza 24 cm átmérőjű tortaformához,  vagy 20×30-as tepsihez elég. A piskótát érdemes egyben megsütni. Éles késsel ketté vagy 3 lappá lehet vágni, és úgy megtölteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diótorta diókrémmel
Lizinka_ 590 recept

A családi receptkönyvben egy elsárgult  papír őrzi, hogy dédnagymama hogyan készítette a diótortát az 1930-as években. A kézírását természetesen átírtuk már, és laminálva egymás mellé fűztük a kettőt. Ez egy nagyon finom, különleges dió-ízű sütemény. Nagy kedvenc! Minden alkalommal, amikor megsütöm más-más formájú, és más-más díszítést kap. Nagyon tudtak a régiek...!! (A recepten található szavakat is idézem.)

Hozzávalók

Piskótához

Diós krémhez

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek