r
Nosalty Logó

Diós-barackmagos brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-barackmagos brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 382 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 382 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2621.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.5 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 2285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kimért lisztet, cukrot, kakaóport, darált diót, darált sárgabarackmagot szárazon összekeverjük. Utána beleöntjük a tejet, az olajat, a tojásokat. Kézi mixerrel alaposan kikeverjük a tésztáját. Amíg elkészítjük, a sütőt bekapcsoljuk 175 fokos hőlégkeverésre.
  2. A tésztát egy jénai edénybe öntjük. 15-18 perc alatt megsütjük. Amikor a teteje rugalmas lesz, nem nyomódik be, puha, majdnem piskótaszerű (ez csak hasonlat), akkor elkészült a sütés.
  3. Amikor kihűl a jénaiban, 5x5 cm-es darabokra felszeleteljük. Lekvárokkal szolgáljuk fel.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20 x 20 x 4
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 928
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 21.

Ajánló

Sokszor a süti csak egy bögre tejjel is finom reggelire, uzsonnára.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyan sokat emlegették a feleségem kolléganői, hogy süssek már barackmagosat nekik. Ezen nem múlik, már sütöttem, a sajátomat készítettem el. (Rengeteg finom barackmagom van.) A barackmagot a B17 vitamin miatt teszem bele, persze nem a keserű fajtát. Sajnos 2 éve rosszindulatú hangszáldaganattal műtöttek. A B17 meggátolja a rák kialakulását. Jó ízt ad a sütinek a dióval együtt. A lekvárok pedig mesések.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...