r
Nosalty Logó

Diós-barackmagos brownie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-barackmagos brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 382 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2285 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 341 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 382 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2621.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.5 g
  • Cukor
    166 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 2285 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 341 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kimért lisztet, cukrot, kakaóport, darált diót, darált sárgabarackmagot szárazon összekeverjük. Utána beleöntjük a tejet, az olajat, a tojásokat. Kézi mixerrel alaposan kikeverjük a tésztáját. Amíg elkészítjük, a sütőt bekapcsoljuk 175 fokos hőlégkeverésre.
  2. A tésztát egy jénai edénybe öntjük. 15-18 perc alatt megsütjük. Amikor a teteje rugalmas lesz, nem nyomódik be, puha, majdnem piskótaszerű (ez csak hasonlat), akkor elkészült a sütés.
  3. Amikor kihűl a jénaiban, 5x5 cm-es darabokra felszeleteljük. Lekvárokkal szolgáljuk fel.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20 x 20 x 4
  • Sütés ideje: 17 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 904
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 21.

Ajánló

Sokszor a süti csak egy bögre tejjel is finom reggelire, uzsonnára.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olyan sokat emlegették a feleségem kolléganői, hogy süssek már barackmagosat nekik. Ezen nem múlik, már sütöttem, a sajátomat készítettem el. (Rengeteg finom barackmagom van.) A barackmagot a B17 vitamin miatt teszem bele, persze nem a keserű fajtát. Sajnos 2 éve rosszindulatú hangszáldaganattal műtöttek. A B17 meggátolja a rák kialakulását. Jó ízt ad a sütinek a dióval együtt. A lekvárok pedig mesések.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek