r
Nosalty Logó

Céklás-étcsokis brownie

Nosalty
Céklás-étcsokis brownie
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

brownie

máz + díszítés

359
Kalória
5.4g
Fehérje
59.7g
Szénhidrát
12.3g
Zsír
59.3g
Víz
133.3mg
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
34.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

brownie

máz + díszítés

Összesen 359 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

brownie

máz + díszítés

Összesen 3236 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

brownie

máz + díszítés

Összesen 203 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 359 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2944.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    1127 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    537 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    533.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    717 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 3236 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

brownie

  1. A céklák csücskeit levágjuk, majd alufóliába csomagoljuk. 175°C-os sütőben nagyjából 45 perc alatt készre sütjük.
  2. A megpuhult céklákat meghámozzuk és krémesre turmixoljuk. Egy kanálnyit tegyünk félre a püréből a frostinghoz.
  3. Egy nagy tálban összekeverjük a pürésített céklát, az olvasztott margarint, az olvasztott étcsokoládét és a mandulatejet.
  4. Egy másik tálba beleszitáljuk a szilárd hozzávalókat: a lisztet, a kókuszvirágcukrot, a kakaóport, a sütőport és a chiamagot. Összekeverjük és a céklás krémhez adjuk.
  5. Csomómentesre keverjük a nedves és a száraz alapanyagokat. Egy kb. 20x25-ös sütőformát kikenünk margarinnal és kilisztezünk, majd belekanalazzuk és eligazgatjuk a tésztát.
  6. 185°C-ra előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk picit hűlni, majd szeleteljük fel. Mivel tojásmentes, picit morzsálódós lesz, de az íze mennyei!

máz + díszítés

  1. A kókuszjoghurtot és a céklapürét kikeverjük.
  2. Kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, amíg jól besűrűsödik. Ne ijedjünk meg a mennyiségtől, nem fogjuk mind felhasználni, csak nehéz ennél kisebb mennyiséget kikeverni.
  3. Akkor jó az állaga, ha a keverőkanállal 8-as formában tudjuk csorgatni a mázat.
  4. A felszeletelt brownie-kockák tetejét megcsurgatjuk a mázzal, majd aprított mandulával és liofilizált málnával is megszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Tepsi mérete: 25x20

Zöldséggel dúsítani a csokis süteményeket azért remek megoldás, mert a jócskán lejjebb tornázhatjuk vele a süti zsír- és szénhidráttartalmát, miközben a rosttartalmat pedig megemeljük. Az ízén viszont a kakaó és az étcsoki karakteres ízének köszönhetően semmi nem érződik. Mi most céklával turbóztuk fel a mindenmentes brownie-jainkat, a tetejét pedig egy kevés mázzal tettük játékossá.

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...