r
Nosalty Logó

Céklás-étcsokis brownie

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

brownie

máz + díszítés

Összesen 359 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

brownie

máz + díszítés

Összesen 3236 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír

brownie

máz + díszítés

Összesen 203 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 359 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2944.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    1127 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    717 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 3236 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 203 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

brownie

máz + díszítés

Elkészítés

brownie

  1. A céklák csücskeit levágjuk, majd alufóliába csomagoljuk. 175°C-os sütőben nagyjából 45 perc alatt készre sütjük.
  2. A megpuhult céklákat meghámozzuk és krémesre turmixoljuk. Egy kanálnyit tegyünk félre a püréből a frostinghoz.
  3. Egy nagy tálban összekeverjük a pürésített céklát, az olvasztott margarint, az olvasztott étcsokoládét és a mandulatejet.
  4. Egy másik tálba beleszitáljuk a szilárd hozzávalókat: a lisztet, a kókuszvirágcukrot, a kakaóport, a sütőport és a chiamagot. Összekeverjük és a céklás krémhez adjuk.
  5. Csomómentesre keverjük a nedves és a száraz alapanyagokat. Egy kb. 20x25-ös sütőformát kikenünk margarinnal és kilisztezünk, majd belekanalazzuk és eligazgatjuk a tésztát.
  6. 185°C-ra előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk picit hűlni, majd szeleteljük fel. Mivel tojásmentes, picit morzsálódós lesz, de az íze mennyei!

máz + díszítés

  1. A kókuszjoghurtot és a céklapürét kikeverjük.
  2. Kanalanként hozzáadjuk a porcukrot, amíg jól besűrűsödik. Ne ijedjünk meg a mennyiségtől, nem fogjuk mind felhasználni, csak nehéz ennél kisebb mennyiséget kikeverni.
  3. Akkor jó az állaga, ha a keverőkanállal 8-as formában tudjuk csorgatni a mázat.
  4. A felszeletelt brownie-kockák tetejét megcsurgatjuk a mázzal, majd aprított mandulával és liofilizált málnával is megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 3127
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöldséggel dúsítani a csokis süteményeket azért remek megoldás, mert a jócskán lejjebb tornázhatjuk vele a süti zsír- és szénhidráttartalmát, miközben a rosttartalmat pedig megemeljük. Az ízén viszont a kakaó és az étcsoki karakteres ízének köszönhetően semmi nem érződik. Mi most céklával turbóztuk fel a mindenmentes brownie-jainkat, a tetejét pedig egy kevés mázzal tettük játékossá.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

brownie

máz + díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek