r
Nosalty Logó

5 perces brownie Zsuliltól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsulil
5 perces brownie Zsuliltól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 322 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1288 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 309 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 322 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1245 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 1288 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 309 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz alapanyagokat, a lisztet és a cukrot a kakaóval egy közepes méretű keverőtálba tesszük (hőálló legyen), és elkeverjük.
  2. Majd hozzáadjuk a vizes alapanyagokat, a tejet, olajat, végül a 2 tojást.
  3. Amint egységes masszát kaptunk, betesszük a a sütőbe vagy akár a mikróba is.
  4. 5-10 perc alatt készre sütjük.
  5. Feketeáfonya lekvárral tálalva.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 66
  • 7 napos nézettség: 530
  • Össznézettség: 451672
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 03.

Receptkategóriák

5 perces brownie Zsuliltól
Zsulil 1 recept

Igazából a lustaság vezetett odáig, hogy egyre gyakrabban elkészítsem. Egy hosszú munkanap után, mikor az embernek kedve sincs már vásárolni, gyorsan elkészíthető extra hozzávalók nélkül. És akár vacsorára egy pohár tej mellé is csodálatos. Én melegen még inkább szeretem. :)

Hozzászólások

rozsnyai.m

Kedves Zsulil! Én is sokszor készítem ezt az egyszer? de nagyszer? receptet, de az enyémben süt?por is van. Elképzelhet?, hogy kifelejtetted?

Zsulil

Kedves rozsnyai.m! Nem, nem felejtettem ki :) ez csak így egyszer?en ennyi. Nincs szükség a süt?porra vagy szódabikarbónára. Ha nagyon sietsz, csak dobd be a mikróba, így az egészet, és meglátod, "egyben marad" így is ;)

rozsnyai.m

Nagyon gyors volt a válasz, köszönöm! Így is ki fogom próbálni.

Törölt felhasználó

Ez nagyon jónak t?nik!!! Szülinapom alkalmából el is készítem!!!! :D Köszi a receptet!!!

Zsulil

Akkor kívánok boldog szülinapot és jó majszolást :D

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen!! Teljes lett a siker!!! :)

kissasszony

Mivel épp tejmentes diétán vagyok de süti nélkül nincs élet, örülök, de nagyon ennek a receptnek :-)

Zsulil

Én is örülök, hogy megtaláltad :)

Törölt felhasználó

Kedves Zsulil! Nagyon tetszik a recept,de lenne 2 kerdesem: 1. hany fokra allitsam be a sutot ennel a sutemenynel? 2. Ha mikroban keszitem hany wattra es percre allitsam be? Mert az biztos,hogy el szeretnem kesziteni! Elore is koszonom!!!

Zsulil

Kedves anikajm! Bármelyik módszert is választod, a lényeg a magas h?fok. A mikrohullámú süt? esetén nálam a hármas (egyben legmagasabb) fokozaton volt.(Tipp: Talán ebben a h?ségben most ?t érdemesebb választani). A süt?ben, szintén nyugodtan a 180-200 fok közötti h?mérsékletre lehet tekerni. Ha nem vagy biztos abban, hogy elkészült érdemes (bármelyik módszert is választod) szúrópróbát tartani. Én is szoktam, mikor pl. nem figyelem mennyi ideje süldögél :D Ha már nem ragad a közepe elkészült. Érdkesség: én volt úgy hogy a közepét egy nagyon kicsit lágyabbra hagytam, hogy ne süljön át teljesen. Nekem így is tetszett. És végül, hajrá hajrá...jó b?nözést :D

Törölt felhasználó

Nagyon-nagyon szépen köszönöm.Ez nagyon finom .Szinte mindennap megsütöm!

Zsulil

Nagyon örülök én is :) Én is legszívesebben engednék mindennap ennek a finom b?nözésnek :D

Törölt felhasználó

Mekkora tálba kell tenni? S mekkora brownie lesz bel?le?

Zsulil

Kedves Sylvia53! Közepes tálba ajánlott, igazából a sütés után kicsit "n?ni" fog, és hogy elférjen. Az adagot úgy tudnám meghatározni, hogy egy személynek akár négyszeri alkalomra is elég ez az adag.

Manka1

Hát, ilyen gyorsan még sosem sütöttem sütit!! Köszönöm a receptet!

Zsulil

Örülök, hogy tetszik, és a nagy melegben sem kell megvonni magunktól egy kis finomat :)

Törölt felhasználó

Kedves Zsulil ,tegnap én is megcsináltam ezt a receptet! Még hozzá MIKRÓBAN ,soha az életben nem sütöttem benne :) és nagyon jól sikerült ! Ám én is mint rozsnyai.m szóvá akartam tenni,hogy talán kifelejtetted bel?le a szódabikarbónát(én azt tettem bele,szépen megkelt) vagy a süt?port :) ? Még tavaly vettünk egy szilikon kuglóf formát ,melyet ezzel a recepttel avattam fel a mikróban :). szép napot :)

Zsulil

Kedves G.R.Csilla! Remek, hogy a mikró is fel lett avatva :) én is ritkán használom sütésre, valahogy a megszokás hatalma vagy nem tudom, de valahogy mindig a mikró=melegítés volt sokáig számomra is (megjegyezném, hogy már hús sütésére is alkalmaztam, nem is rossz ;) ) És igen a szódabikarbóna/süt?por dolog... :) tényleg anélkül készítettem el mindig, én úgy vagyok vele, ha nem muszáj nem használok, úgy sem lesz kis adag, és valahogy "tömöttebb" olyan brownie-sabb az egész, ennek ellenére persze nem beszélek le senkit a használatáról. Ahogy szokták is mondani "ahány ház annyi szokás". További szép napot! :)

Törölt felhasználó

Az agyamban máris röpködnek a különféle variációk :)

Törölt felhasználó

Most készül. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz. Epp elromlott a sütöm, úgyhogy nagyon jól jött ez a recept így vasárnap:-) Kicsit alakítottam rajta, raktam bele fahéjat és reszelt csokit is! :-)

Zsulil

Kedves vicanz! Örülök, hogy kipróbáltad :) Remélem finom lett az eremény, és biztos vagyok benne hogy a fahéj és a csoki "megbolondította" az egészet :D

Törölt felhasználó

Kedves zsulil, nem tudom, mit rontottam el, de délutánra az egész süti kökemény lett. Villával nem volt szelhetö, csak harapni tudtuk, azt is nagy nehezen. Esetleg van valami tipped, mit csinálhattam rosszul? Mikroban készítettem, kb. 9 percet sült.

Zsulil

Kedves vicanz! Most csak tippelni tudok, de talán az id? a ludas; én általában a legmagasabb fokozaton sütöttem mindig, és kb eddig max 5 percet. Az adagoknál ált. arra figylek, hogy ha csapott vagy /púpozott a liszt akkor ugyanolyan legyen a cukor mennyisége is. Most így más tippen nincs, mivel nálam is szokott maradni bel?le akár másnapra is de nem száradt meg. Esetleg fóliát tehetsz rá, ha rosszalkodik veled :)

Törölt felhasználó

Koszi válaszod. Én is arra tippeltem, hogy nagyon kiszárítottam sütés közben. Sebaj, adok neki még egy esélyt, de most már lesni fogom, hogyan sül.

Tmea

Tegnap ez volt a reggelink tejszínhabbal. Ez volt az els? mikrós süti, amit kipróbáltam, ugyanis mindig féltem attól, hogy ki fog száradni, és így még eddig nem mertem nekirugaszkodni. Aztán tegnap reggel a családomnak édesség igénye volt a kávé mellé, na mondom, itt a ragyogó alkalom, most tuti el fog fogyni és nem lesz ideje kiszáradni. Annyira finom volt és annyira laktató, hogy a negyede mégis megmaradt estig, és örömmel jelentem abszolút NEM száradt ki!!!!! Ma reggel a kislányom újra ezt kérte, úgyhogy ma reggel ismét elkészült...:-)) Köszi szépen, hogy felraktad, nálunk úgy t?nik nyert ügye van, rá fogunk szokni! Minden jót, és sok finomat! :-) Tímea

Zsulil

Kedves Tmea! Mosolyogva olvastam soraid, örülök, hogy ilyen gyorsan kedvenccé vált ez a süti a csálododban :) És igen számomra is ismer?s, amikor reggel elkészítem és még este is majszolok bel?le :D További jó "rászokást" és jóétvágyat kívánok hozzá! :)

Törölt felhasználó

Épp most lett kész. 5 percre bevágtam a mikróba a legnagyobb fokozatra és isteni!!! Köszönöm! Mindig lesz hozzá itthon minden, ez az új kedvenc :)

Zsulil

Kedves Evyke18! Örülök, hogy elégedett vagy az új sütiddel :) Én is leginkább azért szeretem, mert semmi extra hozzávaló nem szükséges egy kis finom falathoz.

Cichano

Kedves Zsulil! Már kétszer is elkészült ez a finomság, és osztatlan sikere van. Egy kérdés csupán: én süt?ben készítettem, alsó-fels? sütéssel 190 fok körül, és még 10 perc után sem igazán sült át a közepe. Ennek így kell lennie, vagy valamit elrontok? Bár kissé folyósan is nagyon finom :)

Zsulil

Kedves Cichano! Hm, most úgy elgondolkodtam mi lehet a "folyósság" oka, igazából eddigi tapasztalataim alapján minden süt?nél a h?fok valahogy más, van ahol 1-6 fokozat, vagy épp 0-250 fok között sincs összhang. Úgy mondom akkor, hogy az én süt?m 180 foka is elég volt a brownie-nak, de lehet nálad ennél többre lesz szükség :) Elégni úgy sem fog, hiszen, figyel az ember ;)

Törölt felhasználó

Ahány ház, annyi mikró. :o) 5 perc alatt sikerült túlsütni, nagyon, de megmentettem. Vékony szeletekre vágtam még félig melegen, és kiszáradva tejbe mártogatható keksz lett. :o) Azért megpróbálom majd még egyszer, csak fele ennyi ideig sütve.

Zsulil

Ezen most jót kacagtam, szóval már kekszes verzióm is van :D Remélem a következ? próbálkozás sikerül és a puhább, omlósabb verziót sikerül elkészíteni :)

Ritaby

Isteni süti ! :) Szuper a recept ! :)

Zsulil

Örülök, hogy tetszik :) Sok-sok elkészítést még!

Törölt felhasználó

ELKESZITETTEM NAGYON FINOM , ES NEM A LUSTASAG HANEM AZ IDOHIANY AZ AMI RA VETT ,HOGY ELKESZITSEM. KOSZI SZEPEN UDV MARIKA

Zsulil

Örülök, hogy ismét valakinek örömet okozott ez az egyszer? süti. Jó étvágyat kívánok hozzá még sokszor!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek