r
Nosalty Logó

Diós almáspite 1.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós almáspite 1.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1035 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4142 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 278 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 1035 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    278.5 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1055 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2761.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1400 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.4 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1519 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1474 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    887 micro
Összesen 4142 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 278 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tölteléket: az almát megreszeljük, a diót ledaráljuk, majdezeketösszekeverjük ésízlés szerint, illetve az alma savanykásságától függően adunk hozzá cukrot és egy kevés fahéjat.
  2. A tejet meglangyosítjuk, pici cukrot teszünk bele és felfuttatjuk az élesztőt.
  3. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgákat, a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a sót és a tejfölt. Ezt összegyúrjuk.
  4. Megfelezzük a tésztát. Az egyik felét kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük,majd atölteléketszép egyenletesen elosztjuk rajta.
  5. Kinyújtjuk a tészta másik felét is és rátesszük a töltelék tetejére. Megszúrkáljuk villával (az almában sütés közben keletkezőgőz miatt), megkenjük a kissé felvert tojással és vékonyan meghintjük picit cukros darált dióval.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük, amíg szép világosbarna nem lesz a teteje.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 39313
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagymamámnál töltöttem két napot, így most volt időnk együtt sütni. Pontosabban én inkább csak segítettem és figyeltem. Ez a sütemény egy olyan receptgyűjteményből való, amit még a 2. világháború előtt írt egy kisújszállási asszony (ott lakik a nagymamám is), majd a könyvet a '60-as években újra kiadták. Ennél a receptnél eredetileg zsírt használtak, de mi azt vajjal helyettesítettük (a kedvemért:).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek